eur:
392.36
usd:
365.63
bux:
66757.39
2024. április 26. péntek Ervin
Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció (DK) elnöke újságíróknak nyilatkozik, miután az ellenzéki pártok egyeztetést tartottak a DK központi irodájában 2018. március 18-án. A tárgyalást Gyurcsány Ferenc kezdeményezte, meghívta az MSZP-Párbeszéd, az LMP és a Jobbik vezetőit. A Jobbik nem fogadta el a meghívást.
Nyitókép: Illyés Tibor

Gyurcsány Ferenc: az állam álljon jót a biztosításáért

A Demokratikus Koalíció elnöke szerint ha valaki az egészségbiztosítási rendszeren keresztül nem jut egy héten belül vizsgálathoz, a magánpraxisban kért vizsgálatot az államnak ki kell fizetnie. Többek között erről és az európaiságról is beszél az InfoRádió Aréna című műsorában.

A legtöbb magyarnak az európaiság - azon túl, hogy sok szabadságot is jelent, például a mozgás szabadságát - azt jelenti, hogy a magyar életszínvonal közeledjen az európaihoz - mondta Gyurcsány Ferenc az InfoRádióban.

A Demokratikus Koalíció elnöke nem követeli, hogy ugyanakkora összegű bérminimum legyen Németországban, Ausztriában és Magyarországon, de szerinte az emberek elvárása, hogy erről lehessen beszélni, és hogy legyen egy közös döntés arról, hogy a bérek milyen módon viszonyuljanak a megélhetési minimumokhoz.

Az egészségügyben a pártelnök egyebek mellett azt követeli: ha valakinek biztosítása van, azért az állam álljon jót. "Például ha ön egy hasi ultrahang vizsgálatot nem tud megkapni az állami intézményrendszerben egy héten belül, akkor ön elmehet magánpraxisba, a költségét pedig kifizettetheti az állammal" - példálózott a volt kormányfő.

Szerinte ilyen típusú, "bennünket védő, ránk vigyázó" Európára van szükség, amiben közös szabályok érvényesek, mert "akkor lesz egyesült Európa, ha ez a fajta életminőség Spanyolországtól Magyarországig mindenki számára biztosított". Hozzátette: olyan közös európai szabályokra van szükség, amelyeket azután átültetnek a belső jogrenszerekbe, és amelyeket később ki lehet kényszeríteni.

Gyurcsány Ferenc "az európai létezést az egyik legnagyobb történelmi vívmánynak látja", ha másért nem, azért, mert béke van. "Ezt a békét be kéne közösen, élhetően rendezni" - húzta alá.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

Béremelés: hatalmas a szakadék a dolgozók és a cégek között

A munkahelyválasztási preferenciák szempontjából a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges szempont a Randstad friss Employer Brand kutatása szerint. Emellett rendkívül fontosnak tartják a kellemes munkahelyi légkört is, azt, hogy hogyan élik meg a mindennapokat a munkahelyi környezetben, milyen a viszonyunk a kollégáikkal, vezetőjükkel. Hangsúlyos szempont továbbá a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol az állás hosszú távra szól, nem kell tartani a leépítéstől, és ahol lehetőség van a munka-magánélet egyensúlyának megvalósítására – utóbbi fontossága nőtt a felmérés két évvel ezelőtti eredményéhez képest.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×