eur:
392.99
usd:
366.24
bux:
66624.44
2024. április 26. péntek Ervin

Cseresnyés Péter: a módosítás célja a hajléktalanok védelme

A hajléktalanság, a felsőoktatási tandíj, valamint a migráció is szóba került az Országgyűlés napirend előtti felszólalásai között.

Arató Gergely a Demokratikus Koalíció részéről azt kifogásolta, hogy nem tüntethettek múlt héten a török elnök érkezésekor politikája ellen az új gyülekezési törvény szabályai szerint. Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára rámutatott, hogy a DK tüntetésére a rendőrség azért nem adott engedélyt, mert egy, a látogatás miatt aznap lezárt területet is érintett volna.

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője mások mellett a szombathelyi választás nyomán fogalmazott úgy, hogy a Fidesz legyőzhető, majd a kormány politikájának több aspektusát is kritizálta, állítva, hogy a Fidesz mára a tagadás és a kiváltságok pártja lett. Dömötör Csaba válaszában a szocialista kormányok hibáira emlékeztette az ellenzéki képviselőt, állítva, hogy óriási a szakadék az MSZP szavai és tettei között.

Burány Sándor a Párbeszéd részéről a kormány gazdaságpolitikáját kritizálta, majd embertelennek nevezte, hogy hétfőtől szabálysértésnek minősül az életvitelszerű közterületi tartózkodás, holott - mint mondta - ezeken az embereken segíteni kellene. Reakciójában Cseresnyés Péter, több makrogazdasági adattal mutatott rá a kormány gazdaságpolitikájának sikerességére, eztán pedig hangsúlyozta, hogy a szabálysértési módosítás célja a hajléktalanok védelme.

Az LMP-s Ungár Péter felsőoktatásitandíj-ellenes felszólalása alatt párttársai transzparenseket tartottak a magasba, akiket ezért - nem engedélyezett szemléltetés és többszöri felszólítás - után a házelnök kizárt az ülésnap további részéről. Rétvári Bence, az Emeri Erőforrások Minisztériumának államtitkára válaszában cáfolta, hogy a Fidesz tandíjat vezetne be a felsőoktatásban.

A jobbikos Brenner Koloman szintén aggodalommal figyelte a Corvinus fenntartói modell-váltását és a kormány oktatáspolitikáját kritizálta. Rétvári Bence ismét leszögezte, hogy soha nem volt kormányzati cél a tandíj bevezetése a felsőoktatásban.

Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője az ápolási díj emelésének fontosságára mutatott rá, amit válaszában Rétvári Bence is elismert.

A fideszes Hende Csaba az Európai Parlament egyik bizottságában szóba került egyik legutóbbi javaslatot, a humanitárius vízum elképzelését kritizálta, amire Dömötör Csaba kiemelte, hogy az unió hét végi csúcstalálkozóján valóságos népességcsere-programot fogadtatnának el a kontinens bevándorlás-párti erői.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Ugrik az OTP részvénye

Ugrik az OTP részvénye

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×