eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: YouTube

Elhunyt dr. Kőrösi Imre

A volt MDF-es képviselő a rendszerváltás kemény bírálója volt.

Elhunyt dr. Kőrösi Imre, volt MDF-es országgyűlési képviselő, a Magyar Agrárkamara egykori elnöke. A volt politikus Kecskemétről utazott vonaton Budapestre, amikor rosszul lett, és mentő szállította kórházba. Korábban szívproblémákkal küzdött, szívműtétje is volt, azonban a halálát gyomorvérzés okozta szeptember 21-én - írta a kiskunhir.hu.

Kőrösi Imre 1946. április 18-án született Kecskeméten. A Magyar Demokrata Fórum (MDF) színeiben volt országgyűlési képviselő 1990-től 1994-ig.

Élesen bírálta a rendszerváltást, amelyet egy mély összeesküvésnek tartott a globalizáció érdekében, mely során a nemzeti vagyont átjátszották mások kezébe, nemzetrontónak tartotta a privatizációt, melynek hosszútávon lesznek láthatóak a komoly negatív következményei.

Véleményét nyíltan el is mondta 1993. április 27-én a magyar parlamentben, mely hatására azonnali hatállyal kizárták az MDF – ből, ezután független képviselőként folytatta munkáját.

1993 és 1994 között a Magyar Agrárkamara elnöke volt.

Dr. Kőrösi Imrét 2018. október 12-én, pénteken, 13 órakor, a Kecskeméti Köztemetőben helyezik örök nyugalomra.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×