eur:
393.81
usd:
367.68
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: Pixabay.com

Tabletet kapnak a diákok, laptopot a tanárok

A tanárok 45 ezer laptopot, a diákok 24 ezer tabletet kapnak a következő tanévben, és mintegy 3500 iskolába bekötik a szélessávú internetet is.

Az oktatás digitális átállása, fejlesztése fontos mérföldkőhöz érkezik a szeptemberben induló tanévben – mondta Maruzsa Zoltán. A kormány összesen 26 milliárd forintot fordít jelenleg és a következő tanévben arra, hogy szélessávú internettel lássanak el egyes iskolákat – mondta a köznevelésért felelős helyettes államtitkár.

Eddig 262 helyszínen már kiépítették a szélessávú internethez szükséges rendszert, ami év végéig további 2000 helyszínnel bővül – tette hozzá Maruzsa Zoltán.

„Az internet akkor használható, ha jó és modern eszközök vannak a másik végén”

– indokolta a helyettes államtitkár azt, hogy 100 ezer informatikai eszközt vásárol az állam diákoknak és tanároknak.

Mintegy 50 ezer pedagógus kap informatikai továbbképzést, ez nagyjából a pedagógus kar harmada.

Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke elmondta, hogy az intézmény idén rengeteg informatikai eszközt szerzett be. 45 ezer laptop került a tanárokhoz, és 24 ezer tabletet vettek a diákoknak. További 5000 projektort és 3000 interaktív táblát szereznek be a következő tanévre.

Mint mondta, ezek az eszközök az úgynevezett konvergenciarégiókba kerültek. A közép-magyarországi régióba 6,3 milliárd forint értékben vittek eszközöket. Pilot jelleggel pedig 7500 tabletet is kiadtak a diákoknak, hogy megismerkedhessenek a technológiával.

A cél az, hogy jövőre minden ötödikes diák kezébe tabletet tudjanak adni

– hangsúlyozta a Klebelsberg Központ vezetője, aki szerint a mobiltelefonokat sem kell kitiltani az iskolából, hanem meg kell tanítani a gyerekeket megfelelően használni azokat, akár órán is, tanári felügyelettel.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×