eur:
392.8
usd:
365.94
bux:
66845.64
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Nébih

Elképesztő körülmények a boglári Kikötő falatozóban

Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a hajóállomáson működő falatozó tevékenységét. Az ellenőröket is megdöbbentették a látottak.

Azonnali hatállyal felfüggesztette a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) a balatonboglári hajóállomáson levő Kikötő falatozó tevékenységét.

Elképesztő körülményeket találtak a szakemberek a múlt héten tartott helyszíni ellenőrzésen. A falatozóban több hűtőszekrény használatra alkalmatlan állapotban volt, vastag jégréteg borította, a rozsdás polcokon helyben lefagyasztott termékek sorakoztak.

A büfében egyetlen kézmosó sem volt használható, az edények koszosak, több esetben rozsdásak voltak.

A Nébih felvételein is látszik, hogy súlyos élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő higiéniai hiányosságok miatt a büfé élelmiszer-előállító, vendéglátó ipari tevékenység végzésére alkalmatlan. A hatóság – a tevékenység korlátozásán túl – 120 tétel terméket vonak ki a forgalomból, volt köztük olyan, amelynek a szavatossága már 2014-ben lejárt.

Az eljárás folyamatban van, a szabálysértések súlyát figyelembe véve, az ügyben milliós nagyságrendű bírság várható. A büfé valamennyi hiányosság kijavítását követően, csak az ismételt, kedvező eredményű hatósági szemle után kezdheti újra a tevékenységét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×