eur:
395.93
usd:
366.9
bux:
65646.69
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Újabb forgalomkorlátozások Budapesten

Éjszakai futóverseny lesz Budapesten, de emiatt egész szombaton forgalomkorlátozások vannak életben.

2018. augusztus 4-én, szombaton egész nap, valamint az 5-re, vasárnapra virradó éjszaka forgalomkorlátozásokra kell számítani a Várkert Bazár és a budai Vár környékén a Generali Night Run Budapest futóverseny, illetve annak előkészületi és bontási munkái miatt. A korlátozások miatt a 19-es, a 41-es villamos, az 5-ös, a 16-os, a 105-ös, a 109-es, a 178-as, a 916-os és a 956-os busz forgalmi rendje megváltozik.

Közúti forgalomkorlátozások

Augusztus 4-e, szombat reggeltől 5-e, vasárnap kora reggelig lezárják az Apród utcát, az Ybl Miklós teret, a Lánchíd utcát és a Várkert rakpartot. Emellett, várhatóan szombaton 19 órától éjjel 1 óráig korlátozzák a Clark Ádám tér Lánchíd utca és Alagút közötti ága, az Alagút, a Hunyadi János út, a Palota út, valamint az Attila út Erzsébet híd és Alagút utca közötti szakaszának forgalmát. A Clark Ádám téren a Lánchíd–Fő utca útvonalon ebben az időszakban is biztosított lesz a kétirányú közlekedés.

Közösségi közlekedési változások

Augusztus 4-én, szombaton

a 19-es villamos egész nap Bécsi út/Vörösvári út végállomásától a Batthyány tér M+H megállóhelyig, Kelenföld vasútállomás M végállomásától pedig csak a Rudas Gyógyfürdő megállóhelyig visz utasokat.

a 41-es villamos egész nap a Szent Lukács Gyógyfürdő és a Rudas Gyógyfürdő között a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalra terelve, a 17-es és az 56A villamos megállóinak érintésével közlekedik.

a 109-es busszal este 19 óráig meghosszabbított útvonalon, a Clark Ádám térig utazhatnak, ezáltal a buszjárat részben pótolja a kimaradó villamos-szakaszt.

Ezen kívül a futóverseny idején, várhatóan 19 órától hajnali 1 óráig:

az 5-ös és a 956-os busz

budai végállomása felé nem érinti a Szarvas tér és a Dózsa György tér megállóhelyet, mert az Erzsébet híd–Hegyalja út–Csap utca–Aladár utca–Mészáros utca–Alagút utca–Attila út módosított útvonalon halad, az érintett megállókban megállva.

pesti, illetve péceli végállomása felé nem érinti az Alagút utca megállóhelyet, mert a Mikó utca–Krisztina körút–Dózsa György tér módosított útvonalon halad, megállva az 56A villamos Krisztina téri megállóhelyén.

a 16-os busz nem közlekedik, a 16A buszjárat ugyanebben az időszakban a szokásosnál sűrűbben indul. A 916-os busz szombatról vasárnapra virradóra rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár. A belvárosból a Széll Kálmán tér a 0:30-ig közlekedő M2-es metróval közelíthető meg a leggyorsabban.

a 178-as busz

a Naphegy tér felé nem érinti a Szarvas tér és a Zsolt utca közti megállókat, mert a Döbrentei tér–Hegyalja út–Csap utca–Aladár utca módosított útvonalon halad, a 8E a 110-es és a 112-es járat megállóinak érintésével.

a Keleti pályaudvar M felé nem érinti az Alagút utca megállóhelyet, mert a Mészáros utca–Krisztina körút módosított útvonalon halad, megállva a Mészáros utcában a Gellérthegy utca kereszteződése előtt.

a 105-ös busz a Lánchíd helyett az Erzsébet hídon át közlekedik,

az Apor Vilmos tér felé nem érinti a Deák Ferenc tér M és az Ág utca közötti megállókat, mert a Károly körút–Erzsébet híd–Hegyalja út–Csap utca–Aladár utca–Mészáros utca módosított útvonalon halad, az érintett megállókban megállva. A Deák Ferenc téren a 105-ös buszra a 9-es busz Kőbánya irányú megállójában lehet felszállni.

a Gyöngyösi utca M felé nem érinti a Clark Ádám tér megállóhelyet. A buszjáratra a Krisztina térnél a Mészáros utcában, a Széchényi István térnél pedig a rakparton, a 2-es villamos Eötvös téri megállóhelye mellett lehet felszállni.

Címlapról ajánljuk

Egyre több ország ismeri fel a menekülthelyzet tarthatatlanságát

A humanitárius hozzáférést és a migránsok menedékjogi helyzetét elemezte egy nemzetközi tanulmány, melynek készítői szakpolitikai intézkedéseket is javasolnak az érintett országok vezetőinek. A Migrációkutató Intézet vezető kutatója azt mondta az InfoRádióban, hogy a jelentés megerősíti, egyre több nyugati kormányzat ébred rá, milyen veszélyei lehetnek az illegális migrációnak, ugyanakkor Tárik Meszár szerint az elemzés több megállapítása is ellentmondásos.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Jó sztorik a magyar tőzsdén

Jó sztorik a magyar tőzsdén

Reggel Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés, ezt követően Európában óvatos emelkedéssel indult a nap,  Amerikában pedig mínuszos nyitásra van kilátás. A magyar piacon jó ma a hangulat, izgalmas befektetési sztorikban nincs hiány: jelentős pluszban áll a Waberer's részvénye, miután kiderült, hogy a társaság sikeresen lezárta a szerb disztribúciós piac meghatározó szereplőjének, az MD International többségi részesedésének felvásárlását. Ezen felül magas forgalom mellett emelkedik a PannErgy részvénye is, miután rekord évről tudott beszámolni a társaság bevétel és profit szinten is. Ami a gazdasági eseményeket illeti, ma az USA-ban a lakáspiaci adatok mellett az 5 éves inflációs várakozásokat is közzéteszik. Legutóbb növekedtek a várakozások, ami semmiképp nem jó hír a Fed számára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×