eur:
393.75
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Fiatal férfi fut a vízben a strandok éjszakáján a budapesti Palatinus strandon 2012. augusztus 10-én. Közel 40 magyarországi gyógy-, élmény- és strandfürdő várta a látogatókat ezen az estén.
Nyitókép: MTI/Kallos Bea

Tovább tartanak nyitva a fővárosi strandok

Tarlós István főpolgármester utasítására a főváros cégei mindent megtesznek azért, hogy enyhítsenek a lakosság hőségérzetén, locsolják az utakat, vizet osztanak, tovább tartanak nyitva a strandok - közölte Szűcs Somlyó Mária, a főpolgármesteri hivatal kommunikációs igazgatója vasárnap

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma a rendkívüli hőség miatt vasárnap déltől országosan életbe léptette a vörös kódot.

A tájékoztatás szerint a Fővárosi Közterület-fenntartó Nonprofit Zrt. a hőségriadó ideje alatt 20 kocsival locsolja a budapesti utakat, nappal a lakótelepek, a sűrűn lakott városrészek útjait, az éjszakai műszakban a főútvonalakat. A sínek hűtését a BKV megrendelésére végzik az adott vonalakon és időszakban.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévízei Zrt. által üzemeltetett strandok - Palatinus, Paskál, Római, Csillaghegyi, Pünkösdfürdői - a hőségriadó ideje alatt 1 órával tovább tartanak nyitva,

hétfőn pedig vízautomatákat helyeznek ki, ahol téritésmentesen biztosítják az ásványvíz fogyasztását.

Kiemelten odafigyelnek az ivókutakra is

A FŐKERT Nonprofit Zrt. április közepétől-október végéig működteti a kiemelt zöldfelületeken, parkokban, játszótereken található több mint 100 szökőkutakat, díszkutat, csobogókat, ivókutakat, a hőségre való tekintettel valamennyi kezelésében lévő ivókút működését intenzíven figyeli.

A táraság kezelésébe tartozó zöldterületek öntözésére használt víz ivóvíz minőségű, amennyiben a hőség miatt szükségessé válik, a társaság munkatársait meg lehet kérni, hogy nyissák ki a csapot, biztosítsanak lehetőséget a parklátogatók, gyerekek felfrissülésére, a játszóterek hűtéséről - szükség esetén naponta többször is - gondoskodnak.

A parki, köztéri szökőkutakban a fürdés tilos, ezért mindenkit arra kérnek, hogy nagy hőség esetén se használják fürdőzésre a szökőkutakat.

A Fővárosi Vízművek Zrt. a már megszokott módon és helyszínen, a Deák téren várja vízosztó ponttal a fővárosiakat, a fővárosba látogatókat, a déli óráktól zacskós vizet adnak.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×