INFORÁDIÓ 
2019. december 15. vasárnap
Valér

időjárás

meteorológia

riasztás

figyelmeztetés

Szófia, 2017. augusztus 4.Egy fiú hűsíti magát egy folyó vizében Szófiában, ahol 40 Celsius-fokos hőség tombol 2017. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Vaszil Donev)

Újabb riasztásokat adtak ki, vörös kód is jöhet

Infostart

Az ország középső részére riasztást adtak ki felhőszakadás miatt.

Pénteken és szombaton szórványosan várhatók zivatarok az országban, csak éjszaka lehet átmenetileg kevesebb helyen csapadék. Zivatarokra mindvégig északkeleten van a legkisebb esély. A lassú áthelyeződés miatt környezetükben elsősorban felhőszakadásra kell számítani, de egy-egy helyen 60-70 km/h-t elérő szél és jégeső is előfordulhat.

Szombatra szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás miatt. A keleti országrészre hőség miatt is figyelmeztetés van érvényben, mivel a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett valószínű.

Vasárnap még melegebb lesz, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú figyelmeztetést van érvényben a hőség miatt.

A kormány a hőség idején úgynevezett vörös kód figyelmeztetést rendelhet el, ha a napi átlaghőmérséklet 27 Celsius-foknál magasabb. Extrém időjárás esetén az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára adja ki a „vörös kódot”. Ilyenkor a bentlakásos szociális intézményeknek is ellátást kell biztosítaniuk néhány éjszakára azoknak a hajléktalanoknak, akik nem tudnak más módon segítséget kapni.

Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018