eur:
393.35
usd:
367.52
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla
Szófia, 2017. augusztus 4.Egy fiú hűsíti magát egy folyó vizében Szófiában, ahol 40 Celsius-fokos hőség tombol 2017. augusztus 4-én. (MTI/EPA/Vaszil Donev)
Nyitókép: MTI/EPA/Vaszil Donev

Újabb riasztásokat adtak ki, vörös kód is jöhet

Az ország középső részére riasztást adtak ki felhőszakadás miatt.

Pénteken és szombaton szórványosan várhatók zivatarok az országban, csak éjszaka lehet átmenetileg kevesebb helyen csapadék. Zivatarokra mindvégig északkeleten van a legkisebb esély. A lassú áthelyeződés miatt környezetükben elsősorban felhőszakadásra kell számítani, de egy-egy helyen 60-70 km/h-t elérő szél és jégeső is előfordulhat.

Szombatra szinte az egész országra figyelmeztetést adtak ki a felhőszakadás miatt. A keleti országrészre hőség miatt is figyelmeztetés van érvényben, mivel a napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett valószínű.

Vasárnap még melegebb lesz, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyére másodfokú figyelmeztetést van érvényben a hőség miatt.

A kormány a hőség idején úgynevezett vörös kód figyelmeztetést rendelhet el, ha a napi átlaghőmérséklet 27 Celsius-foknál magasabb. Extrém időjárás esetén az EMMI szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkára adja ki a „vörös kódot”. Ilyenkor a bentlakásos szociális intézményeknek is ellátást kell biztosítaniuk néhány éjszakára azoknak a hajléktalanoknak, akik nem tudnak más módon segítséget kapni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×