eur:
393.12
usd:
367.24
bux:
0
2024. április 24. szerda György

Nem bűncselekmény az élő állatok iskolai boncolása

Megszüntették a nyomozást annak a keszthelyi tanárnak az ügyében, akinek a biológia-szakkörein élő állatokat is boncoltak a diákok.

Még márciusban a hvg.hu derítette ki, hogy többféle állatot, köztük élő kiscsibét is boncoltak a diákok a keszthelyi Vajda János Gimnázium biológia-szakkörén. Az ügyből nyomozás lett, de most kiderült, a Keszthelyi Rendőrkapitányság a nyomozást megszüntette, mert a rendőrség szerint a „tárgyát képező cselekmény nem bűncselekmény”.

Beszerezték az Állatkísérleti Tudományos Etikai Tanács hivatalos állásfoglalását, és kiderült, hogy „a biológiai szakkör keretében állatokkal kapcsolatos oktatási célú demonstráció nem minősül állatkísérletnek”. Ha pedig nem állatkísérlet, akkor „nem lehet szó engedély nélkül végzett állatkísérletről sem” – közölték.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×