eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

A nagy cégeknél több a betegállomány - lapszemle

Bedőlt több nagy piramisjáték-gyanús befektetés. Az Államadósság Kezelő Központ egyelőre nem tervezi a lakossági állampapírok kamatának emelését.

Elkezdődött a balatoni főidény, ám a Magyar Idők szerint már koránt sincs akkora munkaerőhiány felszolgálóból, szakácsból, pohárleszedőből a tó körül, mint a korábbi években. A lap által megszólaltatott vállalkozók és munkaerő-piaci szakemberek szerint a változásnak nincs titka, csupán áldozni kell a munkabérre és a szállásra, a dolgozóknak pedig ki kell adni a szabadnapot.

A Népszava Simicska Lajos egyik meg nem nevezett ismerősére hivatkozva arról ír, hogy az üzletember szerint Orbán Viktor miniszterelnöknek valóban megvan az esélye rá, hogy 2030-ig hatalmon maradjon. A korábban Fidesz-közeli, majd a kormánypártok ellen forduló Simicska Lajos korábbi üzlettársának, Nyerges Zsoltnak adta el az általa és családja által birtokolt összes építőipari, mezőgazdasági, média- és közterületi reklámpiaci, illetve vagyonkezelői üzleti érdekeltségét.

A Világgazdaságban arról olvashatnak, hogy a fizikai dolgozók kétszer annyi időt töltenek betegállományban, mint a szellemi munkát végzők. Minél nagyobb létszámú egy vállalkozás, annál több a betegség miatt kieső napok száma dolgozónként. Míg az 5-49 fős szervezeteknél dolgozók átlagosan fejenként csak 3,8 napot voltak táppénzen, addig az 50-249 fő közötti létszámnál ez már 8,7 nap, a legalább 250 főt foglalkoztatóknál pedig 11,2 nap.

A Portfolio annak járt utána, hogy hogy áll az a 9+1 hangzatosnak tűnő befektetés, melyről korábban a portál megírta, hogy piramisjáték lehet. Mára rengeteg olyan piramisjáték eltűnt, ami tavaly még erős volt, a rossz hír viszont az, hogy többnyire azért történt ez, mert nem tudták kifizetni befektetőiket és bedőltek.

Az emelkedő hozamkörnyezet ellenére az Államadósság Kezelő Központnál egyelőre nincs napirenden a lakossági állampapírok kamatának emelése - írja a Világgazdaság. Barcza György, az ÁKK vezérigazgatója a lapnak azt mondta: folyamatosan figyelik a kereslet alakulását a lakossági állampapírpiacon, és ha csökkenni kezd a kereslet, az ÁKK lépni fog, de egyelőre erre nincs szükség.

A Magyar Idők szerint jól halad az afrikai sertéspestis miatt elveszített exportpiacok újranyitását célzó munka, a fertőzéssel érintett megyéken kívüli területekről Hongkongba, Új-Zélandra és Kanadába már szállítható magyar sertésáru. Az agrárminiszter képviselői kérdésre adott írásbeli válasza értelmében az illetékes tárca eddig mintegy harminc, Európai Unión kívüli partnerországgal tárgyalt a kereskedelmi lehetőségekről.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×