eur:
389.55
usd:
361.96
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Ütközésben összetört mentőautó Szolnokon a Debreceni úton 2018. június 27-én. A balesetben a mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz ütközött. A mentőautó vezetője és a szállított beteg életét vesztette, az esetkocsiban tartózkodó mentőápoló és mentőtiszt pedig súlyosan megsérült. A buszon huszan szenvedtek - az első vizsgálat szerint - könnyű sérülést.
Nyitókép: Mészáros János

Túl van az életveszélyen a szolnoki mentőbaleset egyik sérültje

Több műtét és hosszú felépülési időszak vár a Péterfyben kezelt fiatalra. A Honvédkórházban ápolt sérült is hosszú intenzív ellátásra szorul.

A sérült a fejét, a vállát és a több végtagját érintő súlyos sérüléseket szenvedett. Szerdán elvégezték a sürgős műtéti beavatkozásokat, de előreláthatóan még több műtétre lesz szükség - írta Flóris István, a Péterfy Kórház-Rendelőintézet Országos Traumatológiai Intézet főigazgató-helyettese.

A sérültet továbbra is az intenzív osztályon látják el, teljes felépülése várhatóan hosszú időt vesz igénybe.

Szerdán Szolnokon egy megkülönböztető jelzést haszbnáló mentőautó és egy utasokat szállító autóbusz frontálisan ütközött.

A balesetben ketten meghaltak, többen megsérültek.

Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy a mentőautóban utazó mentőápoló és mentőtiszt súlyosan megsérült, őket a budapesti Honvédkórházba, illetve az Országos Baleseti Intézetbe szállították két mentőhelikopterrel. A Honvédkórházba , vagyis a Magyar Honvédség Egészségügyi Központjába került mentőápolót, csütörtök reggel 9 óra óta több szakterület bevonásával műtötték meg.

Szinte az egész testét érintően megsérült, több csontja eltört, koponyatörést is szenvedett. Várhatóan hosszabb intenzív ellátásra szorul - mondta Muzsay Ildikó, az intézmény igazgatója

Az autóbusz húsz sérültje közül egy ember súlyosan, a többiek könnyebben sérültek meg. Maroska Anikó, a szolnoki Hetényi Géza Kórház ápolási igazgatója az M1-nek azt mondta, hogy kórházukba 22 sérültet vittek, közülük 19 embert ellátás után hazaengedtek. Három sérültet - két nőt és egy férfit - ápolnak még a kórházban, egyiküknek eltört a karja, ketten enyhe agyrázkódást szenvedtek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×