INFORÁDIÓ
2022. június 30. csütörtök
Pál

fidesz-kdnp

jobbik

támogatottság

publicus intézet

Publicus: csökkent a pártok támogatottsága

Publicus: csökkent a pártok támogatottsága

Csökkent a Fidesz-KDNP és a Jobbik támogatottsága is – derül ki a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített közvélemény-kutatásából.

A Fidesz-KDNP támogatottsága az előző hónapban két százalékpontot, most újabb egy százalékpontot csökkent, így 25 százalék – mondta a kutatást végző intézet vezetője.

Ez a folyamat összefüggésben lehet azzal, hogy a választások előtt meglehetősen sok olyan szavazót tudott magához csábítani a Fidesz, akik csak ideiglenesen csatlakoztak hozzájuk.

Az MSZP-P támogatottsága nem változott, 11 százalék; viszont a Jobbik támogatottsága két százalékpontot csökkent, és így 11 százalék. Pulai András szerint ennek két oka is van. Az egyik az az, hogy a választók a Jobbikot okolják – az LMP mellett – az ellenzék választási kudarcáért, másrészt pedig komoly forrongás és szakadásközeli állapot van a Jobbikon belül.

A Publicus Intézet vezetője azt is elmondta, hogy az LMP támogatottsága változatlan, 3 százalék, viszont a választások óta megfeleződött az ellenzéki párt tábora. A DK esetében sem változott az érték, továbbra is 3 százalék. A Kétfarkú Kutya párt támogatottsága egy százalékpontot növekedve 2 százalék, míg a Momentum esetében nem változott a támogatottság, és maradt 2 százalék. A Liberálisok támogatottsága nem érte el az egy százalékot.

A bizonytalanok aránya két százalékpontot növekedett – mondta Pulai András.

Azt látják, hogy az ellenzéki pártoktól – Jobbik, LMP –, valamint a Fidesztől elpártoló szavazók nem mennek át egyetlen másik párthoz sem, hanem a bizonytalanok táborátban tűnnek fel. A kutatás alapján megállapítható, hogy

egyelőre senki sem tudja megnyerni magának azokat a szavazókat, akiket ezek a pártok elvesztenek

– tette hozzá a Publicus Intézet vezetője.

Kapcsolódó hang

A pártok támogatottsága a Publicus Intézet mérése szerint
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018