eur:
392.92
usd:
366.44
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Publicus: csökkent a pártok támogatottsága

Csökkent a Fidesz-KDNP és a Jobbik támogatottsága is – derül ki a Publicus Intézet a Vasárnapi Hírek megbízásából készített közvélemény-kutatásából.

A Fidesz-KDNP támogatottsága az előző hónapban két százalékpontot, most újabb egy százalékpontot csökkent, így 25 százalék – mondta a kutatást végző intézet vezetője.

Ez a folyamat összefüggésben lehet azzal, hogy a választások előtt meglehetősen sok olyan szavazót tudott magához csábítani a Fidesz, akik csak ideiglenesen csatlakoztak hozzájuk.

Az MSZP-P támogatottsága nem változott, 11 százalék; viszont a Jobbik támogatottsága két százalékpontot csökkent, és így 11 százalék. Pulai András szerint ennek két oka is van. Az egyik az az, hogy a választók a Jobbikot okolják – az LMP mellett – az ellenzék választási kudarcáért, másrészt pedig komoly forrongás és szakadásközeli állapot van a Jobbikon belül.

A Publicus Intézet vezetője azt is elmondta, hogy az LMP támogatottsága változatlan, 3 százalék, viszont a választások óta megfeleződött az ellenzéki párt tábora. A DK esetében sem változott az érték, továbbra is 3 százalék. A Kétfarkú Kutya párt támogatottsága egy százalékpontot növekedve 2 százalék, míg a Momentum esetében nem változott a támogatottság, és maradt 2 százalék. A Liberálisok támogatottsága nem érte el az egy százalékot.

A bizonytalanok aránya két százalékpontot növekedett – mondta Pulai András.

Azt látják, hogy az ellenzéki pártoktól – Jobbik, LMP –, valamint a Fidesztől elpártoló szavazók nem mennek át egyetlen másik párthoz sem, hanem a bizonytalanok táborátban tűnnek fel. A kutatás alapján megállapítható, hogy

egyelőre senki sem tudja megnyerni magának azokat a szavazókat, akiket ezek a pártok elvesztenek

– tette hozzá a Publicus Intézet vezetője.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Gazdasági elemzők az Arénában: a „másnaposság” után hamarosan dinamikus pályára állhat a magyar gazdaság

Nagyjából a Magyar Nemzeti Bank várakozásainak megfelelő adatokat vár idén a magyar gazdaságtól Isépy Tamás, a Századvég makrogazdasági üzletágvezetője és Madár István, a Portfolio vezető makrogazdasági elemzője. Úgy vélik, az elmúlt időszak gazdasági válságainak egyik legfőbb tapasztalata, hogy sokkal több váratlan helyzetre kell felkészülnie a világnak.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×