eur:
393.49
usd:
367.48
bux:
65967.71
2024. április 23. kedd Béla

Így előzhetők meg a gyermekbalesetek

A folyamatos szülői figyelem a legtöbb nyári gyermekbalesetet megelőzheti – mondta az Inforádió Aréna című műsorában Kassai Tamás és Molitorisz Dániel, a Péterfy Sándor utcai Kórház-Rendelő Intézet és Baleseti Központ osztályvezető főorvosa és ortopéd traumatológus szakorvosa.

„Soha ne maradjon a gyerek egyedül, legalább ketten-hárman legyenek, és tudjuk, hogy hova mentek” – hangsúlyozta Molitorisz Dániel. Így a gyermekek eltűnése is megelőzhető. A vízben egyrészt a fulladás veszélye leselkedik a fürdőzőkre, másrészt koponyasérülés miatt válhatnak úszásképtelenné – hívta fel a figyelmet.

„A második leggyakoribb haláloki tényező az úgynevezett traumás vagy külső okok között a fulladás, az első az a közlekedési baleset” – tájékoztatott Kassai Tamás. Míg előbbi gyakorisága csökkent az utóbbi időben, a fulladásos halálozások számát azonban nem sikerült visszaszorítani, ennek fele víz alá merülésből következik be, a másik fele félrenyelésből. Két-három éves gyermekek számára akár egy kerti medence is veszélyt jelenthet – emelte ki.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×