eur:
395.02
usd:
372.06
bux:
65428.99
2024. április 17. szerda Rudolf
Egy biológus elkábított szúnyogokat vizsgál egy üvegcsőben Balatonmáriafürdő és az M7-es autópálya közötti területen. A szakember a Balatoni Szövetség megbízásából végzi a szúnyogtenyésző hely ellenőrzését. A nyár első felében uralkodó száraz, csapadékmentes és nagyon meleg időjárás miatt jelenleg kevesebb szúnyog van a vízpartokon, valamint a lápos és mocsaras területeken, ezért irtani sem kellett annyit, mint a korábbi években.
Nyitókép: Varga György

A héten folytatódik a szúnyogirtás

Budapesten és a Balatonnál is folytatják a héten a szúnyogirtást. Jelenleg mintegy 45 ezer hektáron zajlanak a munkálatok – mondta az InfoRádiónak Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője.

A héten 125 településen és 6 budapesti kerületben folytatódik a Katasztrófavédelem által irányított központi szúnyoggyérítés – tájékoztatott a helyettes szóvivő. Békés megyében és a Balaton-menti településeken teljes körű – földi és légi – beavatkozást végeznek; míg a Csepel-szigeten és Budapesten autóról permetezik a vérszívókat.

A fővárosban a III., a IV., a XVI. a XVII., a XXII. és a XXIII. kerületben lesz szúnyoggyérítés.

Az akció április 23-án kezdődött, az elmúlt 9 hét alatt 849 településen, 266 ezer hektáron irtották a rovarokat. Mukics Dániel hangsúlyozta, hogy a használt szer emberekre, háziállatokra és növényekre ártalmatlan, negatív hatásoktól hosszú távon sem kell tartani.

A viharos, szeles időjárás nehezíti a szúnyoggyérítést, főleg a légi végrehajtást, és rontja a beavatkozást hatékonyságát. Ha az időjárás nem teszi lehetővé az irtást, akkor nem a megjelölt napon, hanem a rákövetkező másodikon, a pótnapon folytatják a munkát.

A szúnyoggyérítéssel kapcsolatos információk, az irtások időpontjai és helyszínei megtalálhatók a Katasztrófavédelem honlapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor Brüsszelben: „ez a vörös vonal”

Az uniós migrációs és menekültügyi csomag esetében szerinte a legfontosabb kérdés, hogy azok, akik Európába akarnak jönni, maradhatnak-e az unió területén mindaddig, amíg menekültügyi kérelmüket elbírálják vagy az unió határain kívül kell várakozniuk a döntés meghozataláig.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.17. szerda, 18:00
Vágujhelyi Ferenc
a Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke
Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

Megbillentek a tőzsdék a Fed-elnök szavaira

A tegnapi meredek amerikai lefordulást követően a rossz hangulat átragadt Európára is, nagy esést láthattunk ma a kontinens piacain, ebben a kedvezőtlen nemzetközi miliőben a magyar tőzsde is lefordult, a BUX közel 3 százalékos mínuszban zárt, a blue chipek közül pedig az OTP teljesített legrosszabbul. Az amerikai tőzsdéken vegyes mozgásokat hozott a keddi nap: csak a Dow tudott pluszban zárni. Részvénypiaci témákkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×