INFORÁDIÓ 
2019. január 24. csütörtök
Timót

tűz

katasztrófavédelem

füst

tűzoltó

műszaki cikk

Budapest, 2018. június 13. Füst gomolyog egy háromezer négyzetméteres, műszaki berendezéseket tároló raktárépület felett a XIII. kerületi Frangepán utcában 2018. június 13-án. MTI Fotó: Bruzák Noémi

Órákig tarthat az óriási fővárosi tűz oltása - képek

Infostart

A tűzoltók megfékezték a lángok továbbterjedését az angyalföldi raktártűznél. Több száz embernek kellett elhagynia lakó- vagy munkahelyét. Helyszíni tudósítás.

Délelőtt kigyulladt egy műszaki berendezések raktározására szolgáló háromezer négyzetméteres raktárépület Budapesten, a Frangepán utcában. A több, mint ötven fővárosi hivatásos és a zuglói önkéntes tűzoltóknak tizenegy vízsugárral és két emelőre szerelt vízágyúval sikerült körülhatárolniuk a tüzet, amely így továbbterjedni már nem tud – közölte az InfoRádióval Kisdi Márk Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője. A lángok a raktár melletti háromszintes irodaházat veszélyeztették korábban.

Akár órákig is eltarthat, amíg végeznek az oltással a tűzoltók

– mondta a szóvivő.

A Frangepán utcát és környékét lezárták, több száz embert kísértek biztonságos helyre. Személyi sérülés nem történt.

A raktárban elektronikai felszereléseket, műszaki berendezéseket tároltak, ennek a csomagolóanyaga gyulladhatott meg. A tűz keletkezének körülményeit még vizsgálják – tette hozzá a szóvivő.

Közölte azt is, hogy a katasztrófavédelem mobil laborja egészségre káros értéket semmilyen anyagból nem mutatott ki.

Az InfoRádió tudósítója a helyszínről azt jelentette, hogy a tűz fél 10 körül üthetett ki, a közelben lakó embereket negyedórával később értesítették, hogy távozniuk kell otthonukból vagy munkahelyükről.

A Béke utca vonaláig van érvényben a lezárás, a kordont őrző rendőrök nem tudják, hogy meddig. A lakók az utcákon várakoznak, hogy visszatérhessenek otthonaikba.

A tűzoltók szerint egy méter magasan áll a 3000 négyzetméteres raktárban az összeégett anyag, ennek oltása, átforgatása még órákig eltart.

Nyitókép: Bruzák Noémi
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018