eur:
394.25
usd:
368.91
bux:
66396.61
2024. április 25. csütörtök Márk
Tarlós István főpolgármester (j) és Dabóczi Kálmán, a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatója (b) a Fővárosi Közgyűlés ülésének kezdete előtt a Városháza dísztermében 2018. április 25-én.
Nyitókép: Koszticsák Szilárd

Tarlós Istvánnak több feltétele van

Tarlós Istvánnak több fontos feltétele van ahhoz, hogy újra induljon a főpolgármesteri posztért, az egyik ilyen az árvízvédelem. A városvezető sajtótájékoztatóján még nem mondta el, hogy miről állapodott meg a kormánnyal.

Több fontos feltétele van Tarlós Istvánnak ahhoz, hogy újrainduljon a főpolgármesteri posztért, az egyik az árvízvédelem.

„A dolognak ez a része eldőlt. Aztán hogy miben egyezünk meg és miben nem, azt még most nem tudom megmondani. De ha még megegyezünk, akkor sem biztos, hogy azonnal megmondom. Ez mérlegelés kérdése, hogy milyen körülmények között vagyok képes előre vállalni még hat évet” - fejtette ki.

Kiemelte, hogy állampolgárként egyetért a kormánynak az ország legfontosabb ügyeiben folytatott politikájával, és ez nem függ attól, hogy megállapodnak-e a főpolgármesteri folytatás kísérletében.

Tarlós István megismételte: a Budapestért és agglomerációért felelős államtitkárságot szerinte nem a városvezetés és a Fővárosi Közgyűlés helyettesítése miatt hozta létre a kabinet, bár az elnevezést nem tartja szerencsésnek. Hozzátette: bízik az eredményes együttműködésben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Inkább többre lesz szükség, mint kevesebbre – a heti munkaidő növelését sürgetik Ausztriában

Miközben több más európai ország mellett Ausztriában is vita folyik a munkaidő csökkentéséről, a gazdaság minden területéről mintegy ötezer szereplőt képviselő ipari testület (IV) indítványozta, hogy a csökkentés helyett inkább növeljék a heti munkaidőt 41 órára. A javaslatot felkarolta a kormány egyik legtekintélyesebb minisztere, a szakszervezek azonban tiltakoztak.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 15:01
×
×
×
×