eur:
389.39
usd:
358.89
bux:
66038.2
2024. február 27. kedd Edina
Takarítók dolgoznak a Parlament Alsóházi üléstermében az Országgyűlés május 8-ai alakuló ülésének előkészületei során 2018. május 4-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Itt a menetrend - így alakul meg a negyedik Orbán-kormány

Kikerült a parlament honlapjára a pénteki ülés napirendje: esküt tesznek a miniszterek.

Az Országgyűlés honlapjára kikerült a május 18-i ülés napirendje. Eszerint a 10.30 órakor kezdődő programban mindössze két esemény lesz (a képviselőcsoportok megállapodása alapján a kormány megalakulásáig napirend előtti és utáni felszólalásokra, valamint interpellációk, azonnali kérdések és kérdések elmondására nem kerül sor).

Előbb a jobbikos Potocskáné Kőrösi Anita mandátumigazolásával kezdenek, majd a képviselő leteszi az esküt.

A második napirendi pont is eskütétellel zárul. Ekkor ismertetik ugyanis Áder János köztársasági elnök átiratát a miniszterek kinevezéséről, merthogy az Alaptörvény szabályai értelmében az államfő nevezi ki a minisztereket, majd Orbán Viktor miniszterelnök szólal fel. Utána bemutatják a minisztereket, akik esküt tesznek az Országgyűlés előtt. Az ülést a Himnusz zárja.

Címlapról ajánljuk
Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Sulyok Tamás első beszéde - itt meghallgathatja, vágatlanul

Bizalmat szeretne építeni az előítéletektől mentes kölcsönös meghallgatás és megértés révén Sulyok Tamás megválasztott köztársasági elnök, aki hétfőn az Országgyűlésben azt mondta, bizonyos hatáskörökben - például a kitüntetések, a kegyelmezés esetén - a lehető legszélesebb transzparencia híve. Meghallgathatja a cikkünkhöz csatolt teljes beszédet.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×