INFORÁDIÓ 
2019. augusztus 24. szombat
Bertalan

ceu

budapest

bécs

egyezség

michael ignatieff

Budapest, 2017. augusztus 14. A Közép-európai Egyetem - angol nevén Central European University, magyarul is használt rövidítése: CEU - épülete Budapesten az V. kerületi Nádor utcában. MTVA/Bizományosi: Balaton József  *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.

Ha nyárig nincs egyezség, a CEU Bécsbe költözik

Infostart

A következő tanévet már az osztrák fővárosban kezdik, ha nem lesz változás.

Még egy tanévet nem lehet elkezdeni ebben a bizonytalanságban, ezért ha nyárig nincs megállapodás, akkor az egyetemnek Bécsbe kell költöznie - mondta a The Washington Postnak Michael Ignatieff, a Közép-Európai Egyetem (CEU) rektora. Jelenleg teljes a bizonytalanság az egyetem jövőjével kapcsolatban, így pedig nem lehet diákokat felvenni és építkezni - mondta Ignatieff.

Az elvi megállapodás már hónapokkal ezelőtt megszületett a CEU további működéséről, csak Orbán Viktor kormányfő aláírása hiányzik, és egyelőre nem is tudni, mikor adhatja meg a miniszterelnök a további működéshez szükséges engedélyt.

Ignatieff két hete a Reutersnek azt mondta, hogy ha végül költözésre is kényszerülnek, akkor is maradnak a magyar fővárosban a kutatóintézetek, az archív anyagok, a nagyszerű könyvtár és ezeket a jövőben is működtetik.

Nyitókép: Balaton József
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018