eur:
388.82
usd:
361.94
bux:
68882.55
2024. május 8. szerda Mihály

Lázár az Elios-ügyről: ekkor hozzák nyilvánosságra az OLAF-jelentést

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint még nem érkezett jelzés Brüsszelből.

Nem volt szó a Fidesz visegrádi frakcióülésén az Elios-ügyről, mert nincs miről vitázni – mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter a kormányinfón. Lázár János kiemelte: akkor hozzák nyilvánosságra az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) jelentését, amint az Európai Bizottság meghozza korrekciós javaslatát, ám még semmilyen megállapítás nem érkezett Brüsszeltől, nem született döntés.

Lázár János az OLAF jelentését egy véleménynek nevezte, amely alapján az újságírók

már kiállítják a halálos ítéletet.

Azt mondta, hogy a dokumentumról csak azért van szó, hogy Orbán Viktor kormányfő érintettségét igazolják, noha szerinte nincs ilyen.

Nincs napirenden a lemondás

A miniszter beszélt Homolya Róbert ügyéről is. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium közlekedéspolitikáért felelős államtitkáráról az uniós hivatal a sajtóban megjelentek szerint összeférhetetlennek tartja, hogy miközben 2010-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség elnökhelyetteseként részt vett az uniós pénzeket koordináló szervezet munkájában, addig közbeszerzési tanácsadó cége EU-támogatásokból megvalósuló beruházásokban vett részt. Lázár János megemlítette, hogy a nyolcéves nyomozás eredményei pont a választások előtt derültek ki.

Homolya Róbert ügyében jogi értelemben összeférhetetlenség nem mutatható ki, ezért az államtitkárnak nem kell lemondania – emelte ki.

A Kormányinfón szó volt még Soros György kitiltásának kérdéséről és számos más ügyről - tudósításunkat itt olvashatja.

Címlapról ajánljuk

Salát Gergely: Hszi Csin-ping látogatása Magyarország Kína melletti markáns kiállását is jutalmazza

A kínaiak a fő világpolitikai stratégiája most a saját mozgástér bővítése, és a jövőben a többpólusú világrend kialakítása – mondta Salát Gergely, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt a kínai elnök látogatásának jelentőségéről, a pekingi diplomácia módszereiről, a küldöttség összetételéről és az orosz–kínai viszonyról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.08. szerda, 18:00
Mráz Ágoston Sámuel a Nézőpont Intézet vezetője
Závecz Tibor a Závecz Research Piac- és Társadalomkutató Intézet ügyvezetője
Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Megmaradt az ötnapos tőzsdei győzelmi sorozat a tengerentúlon

Gazdasági adatok tekintetében ma Németországból érkeztek fontos számok az ipar kilátásaival kapcsolatban, ezen kívül megjött az európai kiskereskedelmi adat is, illetve a hazai kiskereskedelmi számok is. Tegnap kimondottan jó hangulatban zajlott a kereskedés a tőzsdéken, nagyot tudott a hazai piacon ralizni az OTP. A magyar tőzsdén a Richter volt a legjobban teljesítő nagypapír, emellett pedig kitartott a tegnapi széleskörű optimizmus a piacokon, a vezető európai részvényindexek ezúttal is határozott pluszban álltak meg, míg Amerikában óvatos emelkedést láthattunk.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×