eur:
393.94
usd:
364.97
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Rossz idők járnak a budapesti kutyákra

Rossz idők járnak a budapesti kutyákra

Rászálltak az ellenőrök a bliccelő kutyákra: büntették őket, nem is keveset.

A fővárosi közösségi közlekedési tarifákat a Fővárosi Közgyűlés határozza meg, jelenleg nincs olyan terv, hogy csökkentsék a kutyák számára szükséges jegy- vagy bérletárakat. Tavaly 44 négylábút kaszáltak el bliccelésért a tömegközlekedésen - ennyien választották legalábbis közülük, hogy később és nem a helyszínen rendezik a büntetést - írja a Pénzcentrum.

Milyen szabályoknak kell megfelelni és mennyibe kerül a fővárosi tömegközlekedésen, ha ebet szeretnénk szállítani? Ha nem szeretnénk zárt tárolóban vinni a kutyánkat, de rendszeresen használjuk vele a tömegközlekedést, akkor kutyabérletet érdemes venni, melynek havi költsége 5250 forint. Az egyszeri jegy ugyanis ugyanannyiba kerül, mint egy természetes személynek, tehát 350 forint (ugyanez 450, ha a sofőrtől vesszük meg).

Ezen túl, kötelező a szájkosár használata, továbbá, hogy mindig nálunk legyen a kutya oltási könyve.

Kutyába sem veszik a kedvezményt...

Budapesttel ellentétben, a régió többi fővárosában jellemzően kedvezményes egyszeri utazásra jogosító jegyeket is lehet venni négylábúakra.

A BKK azt közölte a Pénzcentrummal, hogy 2017-ben 44 esetben szabtak ki pótdíjat ilyen esetekben, bár hozzátették, hogy helyszíni pótdíjak esetében nem rögzítik, hogy eb vagy természetes személy bliccelése miatt rótták-e ki a büntetést.

A postai csekken befizethető alappótdíj összege 16 ezer forint, ám érdemes azt az előírt határidőre befizetni, mert ez az összeg elég gyorsan növekszik az idő múlásával.

Címlapról ajánljuk
Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Kis-Benedek József az Arénában: a moszkvai merényletet nem csak az Iszlám Állam szervezte

Az Iszlám Állam mellett ukrán katonai hírszerzést sejti a 137 ember halálát követelő múlt pénteki terrortámadás mögött Kis-Benedek József biztonságpolitikai szakértő, címzetes egyetemi tanár, az MTA doktora. Az InfoRádió Aréna című műsorában beszélt arról is, hogy folyamatosan erősödik az együttműködés Irán, Oroszország és Kína között, és részletesen szólt arról is, hogy miért fontos az izraeli miniszterelnöknek, hogy háborúzzon a gázai övezetben, és kik támogatják ebben.

MNB: megnőtt a forint inflációra gyakorolt hatása

A korábban vártnál mérsékeltebb növekedés, alacsonyabb, de az év közben kissé emelkedő infláció vár a magyar gazdaságra az idén – derül ki a Magyar Nemzeti Bank inflációs jelentéséből, amely 2025-re vetíti előre a 3 százalékos inflációs cél elérését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Negyedik napja erősödik a forint

Negyedik napja erősödik a forint

Csütörtökön kezdetben az euróval és a dollárral szemben is gyengült a forint, utóbbival szemben nagyobb mértékben, később azonban valamelyest korrigált a magyar fizetőeszköz. Ma megjelent a Magyar Nemzeti Bank Inflációs jelentése, amelyben többek között azt írták, hogy a forint gyengélkedése és a szolgáltató cégek visszatekintő árindexálása is hozzájárul ahhoz, hogy a 3%-os inflációs  célt csak 2025-ben éri el a jegybank.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×