INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

taxi

tarifa

főváros

tárgyalás

április

Újabb fordulat a taxis tarifák emelése ügyében

InfoRádió

Idén csak informális egyeztetések folynak a főváros és a személyszállítók között, áprilisban lehet legkorábban emelés.

Az mfor értesülései szerint nincs esély arra, hogy januárban emelkedjenek a taxis tarifák. Az erről szóló egyeztetések a fővárossal egyelőre az informális szakaszban járnak, a hivatalos tárgyalásokra még várni kell, talán áprilisban léphet hatályba az emelt tarifa.

A taxisok a tarifák emelését kérik az árat szabályozó fővárosi önkormányzattól, mert az elmúlt években emelkedtek a költségeik, miközben a bevételeiket a 2013 óta változatlan tarifák határozzák meg. Nőttek a biztosítási, autó fenntartási költségeik, szigorodtak a taxizás szabályai, ami miatt megcsappant a személyfuvarozással foglalkozó vállalkozók száma. 

Jelenleg az alapdíj 450 forint, minden megtett kilométer után 280 forintot kell fizetni, a várakozási díj pedig 70 forint percenként. Ha a főváros elfogadná a taxisok javaslatát, akkor az átlagos, 9 kilométeres útért 14 százalékkal kellene többet fizetni.

Nem halad olyan ütemben a tárgyalás a felek között, hogy januárban már be is lehessen vezetni a magasabb tarifát. Egyelőre informális egyeztetések folynak, jelen állás szerint leghamarabb áprilisban változhatnak a tarifák. Az évközi díjemelés nem lenne példa nélküli, 2013-ban is szeptemberben léptek hatályba a rögzített tarifák.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018