INFORÁDIÓ 
2020. július 8. szerda
Ellák

autólopás

alkatrész

szerviz

autóeladás

cegléd

ügyészség

Megsemmisültek a lopott autók maradványai

InfoRádió

Egy adott márka egy évjáratának lopására, szétszerelésére, alkatrészeinek eladására szerveződött bűnbanda Magyarországon.

A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb értékre bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntette és más bűncselekmények miatt emelt vádat három férfival szemben, akik megrendelésre egy autómárka típusait lopták és bontották alkatrészeikre Cegléd környékén.

A bűnügy egyik vádlottja 2017 januárjában szabadult egy külföldön letöltött szabadságvesztés büntetésből. Magyarországra hazatérvén nem volt munkahelye, jövedelme. Felkereste egy ismerősét, a bűnügy másik vádlottját, aki gépkocsik és gépkocsi alkatrészek értékesítésével foglalkozott Pilisvörösváron.

A két férfi megbeszélte, hogy a jármű értékesítéssel foglalkozó vádlott értesíteni fogja a társát arról, hogy mikor milyen alkatrészre van szüksége. Társa ellopja az igénynek megfelelő autót, azt szétbontja, az alkatrészeket pedig átadja a kereskedő vádlottnak. A két férfi abban is megegyezett, hogy csak egy autómárka meghatározott évjáratú darabjaival üzletelnek - írta közleményében az ügyészség.

Az ellopott gépkocsik szétszereléséhez műhelyre volt szükség. Ilyen műhelyt Cegléden, az egykori laktanya területén és egy Cegléd környéki tanyán találtak.

Az egyik férfi 2017 januárjától 2017 márciusáig Budapestről, Pest, Komárom-Esztergom és Jász-Nagykun-Szolnok megye több településéről lopott el 13 személygépkocsit

850.000,- forinttól 1,8 millió forintig terjedő értékben.

A lopott járműveket a műhelyekbe vitte, ott harmadik társukkal darabjaira bontották. Az autók motorszámát kiköszörülték, az alvázszámot és a rendszámot eltávolították, szétdarabolták.

A kereskedő vádlott rendelése szerint az alkatrészeket – motorblokkot, motorháztetőt, lámpákat, klímahűtőt - Pilisvörösvárra szállították.

Az éppen nem értékesíthető alkatrészeket elégették.

A Ceglédi Járási Ügyészség bűnszövetségben, üzletszerűen, dolog elleni erőszakkal elkövetett lopás bűntettével és más bűncselekménnyel vádolja a három férfit, akik közül a lopásokat elkövető vádlott előzetes letartóztatásban várja a tárgyalást.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018