eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Váratlan helyről vár buszvezetőket a BKV

Váratlan helyről vár buszvezetőket a BKV

A BKV tanfolyamra küldené azokat a dolgozókat, akik enyhíthetnek a buszvezető-hiányon.

Járművezetővé képezné a BKV a nem sofőrként dolgozó munkavállalóit. A cég a szellemi és a fizikai dolgozóit is arra buzdítja, hogy iratkozzanak be buszvezetői tanfolyamra – a tandíjat pedig átvállalják tőlük - értesült a Népszava.

"Nálunk több szakmád is lehet! Gyere vezetni másodállásban!" - áll a felhívásban, amelyből kiderül, minden munkaterületről várják a leendő bedolgozó sofőröket.

A BKV már korábban toborozó akciót indított, utána a társaságon belüli toborzásba kezdett, úgynevezett besegítő sofőröket kezdett alkalmazni, akik mellékállásban vezetnek járművet, és van dolgozó, aki szabadnapot vesz ki a BKV-nál, hogy vezetni tudjon a BKV-nál.

A teherautóra szóló „C” kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőket „D” kategóriás képzésre iskolázzák be, utána a dolgozó tanulmányi szerződést köt a BKV-val, amely átvállalja a tanfolyam és a vizsga díját, cserébe a munkavállaló köteles a képzettséget megszerezni, és "a megkötött belső besegítői munkaszerződése alapján létrejött munkaviszonyában maximum 4 év alatt legalább 1000 munkaórát a behíváson alapuló munkavégzés szabályai szerint az autóbuszos szakterületen ledolgozni".

A „B” kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőket 150 órás tanfolyamon trolibuszvezetőnek tanítja ki a BKV. Tőlük két év alatt legalább 500 óra bedolgozást vár el a társaság. 

Címlapról ajánljuk
Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×