INFORÁDIÓ 
2021. január 25. hétfő
Pál

bkv

buszsofőr

átképzés

Váratlan helyről vár buszvezetőket a BKV

InfoRádió

A BKV tanfolyamra küldené azokat a dolgozókat, akik enyhíthetnek a buszvezető-hiányon.

Járművezetővé képezné a BKV a nem sofőrként dolgozó munkavállalóit. A cég a szellemi és a fizikai dolgozóit is arra buzdítja, hogy iratkozzanak be buszvezetői tanfolyamra – a tandíjat pedig átvállalják tőlük - értesült a Népszava.

"Nálunk több szakmád is lehet! Gyere vezetni másodállásban!" - áll a felhívásban, amelyből kiderül, minden munkaterületről várják a leendő bedolgozó sofőröket.

A BKV már korábban toborozó akciót indított, utána a társaságon belüli toborzásba kezdett, úgynevezett besegítő sofőröket kezdett alkalmazni, akik mellékállásban vezetnek járművet, és van dolgozó, aki szabadnapot vesz ki a BKV-nál, hogy vezetni tudjon a BKV-nál.

A teherautóra szóló „C” kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőket „D” kategóriás képzésre iskolázzák be, utána a dolgozó tanulmányi szerződést köt a BKV-val, amely átvállalja a tanfolyam és a vizsga díját, cserébe a munkavállaló köteles a képzettséget megszerezni, és "a megkötött belső besegítői munkaszerződése alapján létrejött munkaviszonyában maximum 4 év alatt legalább 1000 munkaórát a behíváson alapuló munkavégzés szabályai szerint az autóbuszos szakterületen ledolgozni".

A „B” kategóriás jogosítvánnyal rendelkezőket 150 órás tanfolyamon trolibuszvezetőnek tanítja ki a BKV. Tőlük két év alatt legalább 500 óra bedolgozást vár el a társaság. 

A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018