eur:
394.25
usd:
365
bux:
65619.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Orbán Viktor Brüsszelbe utazik

Orbán Viktor Brüsszelbe utazik

Orbán Viktor miniszterelnök csütörtökön Brüsszelbe utazik, ahol részt vesz az EU keleti partnerség 5. csúcstalálkozóján - tájékoztatta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-t, hozzátéve: az esemény alkalmat ad a magyar kormányfőnek arra, hogy további konzultációkat folytasson a kisebbségi jogokat durván korlátozó új ukrán oktatási törvényről.

A keleti partnerség 2009-ben indult útjára azzal a céllal, hogy előmozdítsa a politikai társulást és a gazdasági integrációt az EU és hat kelet-európai partnerország - Azerbajdzsán, Fehéroroszország, Georgia, Moldova, Örményország és Ukrajna - között.

Az Európai Tanács tájékoztatója szerint a pénteki csúcstalálkozón áttekintik majd, hogy milyen eredményeket értek el a legutóbbi, 2015-ben Rigában tartott egyeztetés óta, különösen a tekintetben, hogy a partnerség milyen kézzelfogható változásokat hozott a hat keleti partnerország polgárai számára.

Havasi Bertalan elmondta: a magyar diplomácia "rekordévének" eseményei vasárnaptól folytatódnak, akkor érkezik ugyanis Magyarországra a világ egyik legfontosabb vezetője, Kína miniszterelnöke.

Li Ko-csiang vezetésével tartják meg hétfőn a Kína és 16 közép- és kelet-európai ország együttműködési keretének (16+1) soron következő csúcstalálkozóját Budapesten.

Kedden Orbán Viktor és Li Ko-csiang kétoldalú, hivatalos államközi tárgyalást is folytat egymással, illetőleg sor kerül további bilaterális egyeztetésekre több térségbeli ország kormányfőjével - közölte a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

Hatalmas logisztikai csarnokot épít Debrecen mellett egy belga-magyar fejlesztő

A belga-magyar tulajdonosi háttérrel rendelkező Weerts Logistics Park (WLP) HUR One Kft. közel 55 000 négyzetméter alapterületű logisztikai csarnokot épít Debrecen szomszédságában, Ebesen. A WLP az első külföldi érdekeltséggel is rendelkező beruházó, amelyik előre, megrendelésállománnyal még nem rendelkező, spekulatív módon fejleszt a Hajdú-Bihar vármegyei székhely térségében.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×