eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Soros György aggódik Magyarországgal kapcsolatban

Soros György aggódik Magyarországgal kapcsolatban

Soros György úgy érezte, meg kell szólalnia, hogy megvédje a civil szervezeteknél dolgozókat.

Az RTL Híradó interjút kért Soros Györgytől és a Nyílt Társadalom Alapítványoktól. Az üzletember válaszként egy videóüzenetet küldött, amelynek teljes változata felkerült a csatorna oldalára.

Az üzletember szerint a nemzeti konzultáció szándékos kiforgatása az ő nyilvánosan megjelent véleményének a migráció kérdésében.

"Tragédia Magyarországnak, hogy a jelenlegi kormánya a valóság kiforgatásával és a lakosság félrevezetésével próbálja magát hatalmon tartani" – mondta Soros György.

Kiemelte: azért most nyilatkozik, mert most jelenik meg a nemzeti konzultáció eredménye, és ez jó alkalom arra, hogy tisztázzák, mit mondott ő, és mit a magyar kormány.

„Az, hogy egyáltalán ennyire mocskolódnak ellenem, és nem reagálok, az rosszul esik a civil society intézményeknek és az egyéneknek, akik azokban dolgoznak, és nagy rizikót vállalnak. Úgyhogy,

úgy érzem, nekem most meg kell szólalnom, hogy megvédjem őket”

- mondta a kormánypártok által élesen bírált Soros György, aki kivételt tett a nyilatkozattal.

"Én nagyon aggódom Magyarországgal kapcsolatban, nagyon sokat gondolok Magyarországra, és akarom, hogy a magyar nép tudja: megteszek és továbbra is meg fogok tenni mindent, hogy Magyarországot, a magyar népet támogassam" – tette hozzá.

Soros György a Financial Times című brit gazdasági napilap online kiadásának is nyilatkozott hétfőn, és akkor is kiemelte, hogy a magyar kormány által indított kampány szándékosan félremagyarázza az ő nézeteit.

A kormánypárti képviselők kedden is kritizálták az üzletembert. Budai Gyula fideszes képviselő szerint Soros György "frontális támadást" indított Magyarország ellen. Brüsszelben "abból a kottából játszanak", amelyből Soros György szeretné - emelte ki. 

Budai Gyula azt mondta: megkezdődött a Soros-terv megvalósítása, amely szerint évi egymillió illegális bevándorlót kell betelepíteni és szétosztani az Európai Unió tagállamai között mindenféle korlát nélkül. A magyar kormány nem akar "bevándorlóországot", ahogyan a szlovákok, csehek és lengyelek sem - tette hozzá.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára azt mondta: nem "Soros-tervnek" nevezi, de Soros tervét támogatja az EP.

A KDNP szerint a Momentum aláírásgyűjtése nem más, mint a "Soros-gárda" újabb akciója. Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő az ellenzéki tömörülés fővárosi aláírásgyűjtő-standjánál úgy fogalmazott: annak a Soros Györgynek kezdett a Momentum aláírást gyűjteni, aki migránsokkal akarja betelepíteni Európát. Kitért arra is: az előző napokban frontális támadást indítottak Magyarország ellen, amibe Soros György is beszállt.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×