eur:
394.22
usd:
371.3
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor
Friss fejlemények az uszodai klórmérgezés ügyében

Friss fejlemények az uszodai klórmérgezés ügyében

A kilenc kórházba szállított egyetemi hallgató közül három szenvedett súlyos sérüléseket, amikor klórgáz szabadult fel a Nyíregyházi Egyetem uszodájában.

Mentők és katasztrófavédelmi szakemberek vonultak ki a Nyíregyházi Egyetemhez: vegyszerkiáramlás történt a testnevelés tanszék uszodájának területén, amit az ott tartózkodók belélegeztek.

A katasztrófavédelmem kilenc köhögő, fuldokló sérültet menekített ki az épületből, három személy állapota súlyos. A baleset az elsődleges információk szerint akkor történt, amikor kénsavat és hypót öntöttek össze, és ezt megpróbálták közömbösíteni. A gázfelhő miatt az épületben tartózkodók rosszul lettek, közülük három embert a nyíregyházi hivatásos tűzoltók mentettek ki, akik teljes légzésvédelemben az épületet átvizsgálták, majd nagy teljesítményű ventilátorral átszellőztették. A katasztrófavédelmi mobillabor az átszellőztetés után már egészségre káros értékeket nem mért.

Friss fejlemények az uszodai klórmérgezés ügyében

A sérülteket a helyszíni ellátásukat követően egymás után szállították el a mentők a Jósa András Oktatókórház Sürgősségi Betegellátó Centrumába, közülük hárman közepesen súlyos, hatan enyhébb klórgáz-mérgezést szenvedtek- írj a szon.hu. Az enyhébb mérgezettek már kedden elhagyhatják a kórházat, a s súlyosabb mérgezettek pedig az állapotuktól függően mehetnek majd haza.

A klórgáz az orr, száj, kötőhártya és légutak nyálkahártyáit erősen izgató gáz. Az irritáló hatás oka, hogy a nyálkahártyák nedves felszínén maró hatású sósavat képez, ezért a tüdőbe kerülve tüdőödémát okozhat, ennek kialakulásának esélyét csökkentheti a kezelés során kapott szteroid.

Friss fejlemények az uszodai klórmérgezés ügyében

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×