eur:
392.91
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Ezért nincs hónapok óta diákigazolvány

Ezért nincs hónapok óta diákigazolvány

Van, aki négy hónapja vár a diákigazolványára, a tanévkezdéskor egyszerre érkeztek be az igénylések, és sok iskola még nem állt át az új rendszerre.

A szeptemberben iskolát kezdők csupán töredéke kaphatta meg diákigazolványát, legalábbis Rétvári Bence államtitkár egy írásbeli kérdésre adott válaszából az derült ki, hogy mindeddig 137 865 darab dokumentumot állítottak ki, miközben szeptembertől 751 ezer általános iskolás, 78 ezer szakközépiskolás, 5800 szakiskolás, 182 ezer gimnazista és 168 ezer szakgimnazista kezdte meg tanulmányait az iskolákban - írja a Hír Tv honlapja.

Az MSZP-s Bangóné Borbély Ildikó írásbeli kérdésben érdeklődött, hogy pontosan hány gyereknek nem készült el az igazolványa, és mikor kapják meg az okmányt, mert az ideglegesen kiállított igazolás hatvannapos érvényessége is lejár.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára azzal magyarázta a késlekedést, hogy a tanévkezdéskor egyszerre érkeztek be az igénylések, emellett az is lassítja a folyamatot, hogy sok intézmény még nem állt át az új elektronikus rendszerre, és az űrlapokban is vannak hibák. Az államtitkár ugyanakkor kijelentette: a közlekedési szolgáltatásokat az ideiglenes igazolásokkal is igénybe lehet venni, és az Oktatási Hivatal tájékoztatta a közlekedési szolgáltatókat a késésekről.

Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Már fizetni kellett a velencei belépésért

Már fizetni kellett a velencei belépésért

Több mint 113 ezren léptek be Velencébe csütörtökön, de csak töredékük vette meg a fejenkénti öteurós belépőjegyet - közölte Velence polgármesteri hivatala a városban bevezetett fizetős belépési rendszer első napján. Április 25. nemzeti ünnep volt Olaszországban, ezért az átlagosnál magasabb volt a látogatók száma.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×