eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Erről tudnia kell, ha taxival utazik!

Erről tudnia kell, ha taxival utazik!

A jogszabály változása miatt a taxisoknak az év végéig a régi személyszállító vezetői igazolványaikat új, arcképes azonosítóra kell cserélniük.

Bár az új típusú igazolványról egy, a 2015 nyarán életbe lépett jogszabály rendelkezik, sokak mégis az utolsó időpontra hagyják a kiváltását, viszont 2018. január 1-től már csak olyan taxis szállíthat utasokat, aki a személytaxi-vezetői szakvizsga mellett részt vett és sikeres vizsgát tett a kötelezően előírt továbbképzési szaktanfolyamon, valamint

rendelkezik az új típusú arcképes igazolvánnyal

- áll Budapest Főváros Kormányhivatala közleményében.

Az új fényképes kártya a vállalkozás székhelye szerinti illetékes kormányhivatal közlekedési hatóságánál igényelhető, a kiváltani személyesen 1120 forint eljárási díj megfizetésével lehet. A kormányhivatal azt javasolja a taxisoknak, kérjenek előzetesen időpontot, hogy gördülékeny legyen a mintegy fél óra alatt elvégezhető folyamat. Az ügyintézéshez a személyazonosító okiratokon kívül a szakvizsga igazolására, a pályaalkalmassági vizsga dokumentumaira és a régi taxisigazolványra is szükség van.

A kormányhivatal közleménye szerint a kártyacsere több mint 5000 budapesti taxist érint.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×