eur:
394.05
usd:
365.61
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Ennyibe fáj a metrófelújítás - lapszemle

A Világgazdaság cikkéből kiderül, hogyaz M3-as metró felújításának eddigi munkálataira mennyi pénzt fordított a beruházásért felelős BKV.

A Világgazdaság cikkéből kiderül: bár az érdemi munka látványos része csak most kezdődött, az M3-as metró felújításának eddigi munkálatai négy milliárd forintba kerültek a beruházásért felelős BKV-nak. A kiviteli tervekre közel 2 milliárd forintot, a felszíni pótlás forgalomtechnikai kialakítására pedig 286 millió forintot fordítottak.

A Magyar Nemzet arról ír, hogy bár már egy hónapja, hogy megkezdődött a Jobbik gazdálkodásával összefüggő nyomozás, a pártot eddig egyetlen rendőr, vagy ügyész sem kereste meg. Az Állami Számvevőszék október elején egy közleményben azt írta, hogy a párt nem tett eleget adatszolgáltatási kötelezettségének, a Jobbik ugyanakkor azt állítja, mindenben együttműködtek a számvevőszékkel.

A Magyar Idők cikke szerint a több mint 2300 magyar tulajdonban lévő boltot képviselő Reál üzletlánc kilépett az Országos Kereskedelmi Szövetségből. A cégcsoport vezetője azt kifogásolta, hogy az érdekképviseleteknél politikai okokból túlságosan eltolódott a hangsúly a multinacionális áruházláncok javára.

A Portfolio írása a magyarországi euróbevezetés újra fellángolt vitája apropóján vizsgálja meg a szakmai, közgazdasági érveket, áttekinti a válság alatt felhalmozott új tapasztalatokat, tanulságokat. A gazdasági portál szerint az euróbevezetés kérdésére nincs fekete, vagy fehér válasz, hasznok, költségek, kockázatok mérlegelésével lehet "megsejteni" a számunkra ideális döntést.

A Napi.hu cikke szerint a lengyel kormánypárt egyik képviselője azt ajánlja a varsói vezetésnek, hogy szinte egy az egyben másolja le és vezesse be az országban az Orbán-kormány elhíresült letelepedési államkötvényét. Az ügyről a döntés a politikusoké, hiszen a bevezetéshez jogszabályi alapra lenne szükség Lengyelországban.

A Világgazdaság arról ír, hogy a KSH friss termőföldárakat tartalmazó kiadványa szerint tavaly megtört a termőföld-értékesítés volumenének 2013 óta tartó csökkenése, mégpedig a 2015 őszén meghirdetett Földet a gazdáknak! program hatására. Az adatok szerint 2016-ban háromszorosára nőtt az értékesített mező- és erdőgazdasági földek területe az előző évhez viszonyítva. A termőföldárak is kiugróan emelkedtek, 2016-ban átlagosan 22 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×