eur:
393.11
usd:
367.78
bux:
67042.09
2024. április 26. péntek Ervin
Durvul a helyzet a kieső metró miatt: már késésben a pótlóbuszok

Durvul a helyzet a kieső metró miatt: már késésben a pótlóbuszok

Élesedik a metrópótlás körüli helyzet Budapesten: ezek a legfrissebb információk hétfő reggel 7 óra 45 perc körül.

A Közlekedő Tömeg egyesület alelnöke a helyszínen, az Árpád hídnál figyeli az eseményeket. Kelemen Tamást az InfoRádió a hétfő reggel 6 órakor történő bejelentkezés után 7 óra 45 perckor is felhívta telefonon.

Budapeseten a metrópótló autóbuszok reggel 6 még tartották a menetrendet, ez volt a hétfő kora reggel legfontosabb információja - mondta el az InfoRádió kérdésére a Közlekedő Tömeg egyesület alelnöke.

A 8 óra előtt már az Árpád hídnál tartózkodó Kelemen Tamás elmondta: ahogy nő az utasok száma és a forgalom, egyre többet késnek a metrópótló buszok. Hozzátette: a késések elérik a 4-5 percet.

Az InfoRádió tudósítója a metrópótló buszok végállomásánál figyeli az eseményeket, ő arról számolt be, hogy az autóbuszok 20-25 másodpercenként indulnak. Mint mondta: a járművezetők nem várják meg, hogy a végállomáson megteljenek a buszok, így a később felszállóknak is marad hely.

BKV: negyvenöt másodpercenként indulnak a metrópótló járatok

Átlagosan 45 másodpercenként indulnak a 3-as metrót kiváltó járatok a reggeli időszakban - mondta Bolla Tibor, a BKV vezérigazgatója hétfő reggel az M1 aktuális csatornán.

A vezérigazgató szerint elegendő sofőr és jármű áll rendelkezésre a 3-as metró kiváltására annak felújítása alatt. Akik azt mondják, hogy sűrűbben kellene indítani reggelente a járműveket, nem értenek a közlekedés szervezéséhez - értékelte az igazgató.

Emlékeztetett, nem csak buszokkal, de villamosokkal is pótolják a kieső metrót. Ez utóbbiak a metró utasainak 10-20 százalékát képesek elszállítani.

A szerelvények helyett a következő egy évben munkanapokon 20.30-ig a Lehel tér és Újpest-központ között, esténként és szombat-vasárnap pedig a teljes vonalon pótlóbuszok közlekednek.

Tarlós: mindent megtettek, hogy a legkisebb fennakadás legyen a  közlekedésben

A BKV és a BKK szakemberei mindent megtettek azért, hogy a legkisebb fennakadással járjon a 3-as metró felújítása - mondta a főpolgármester hétfő reggel a TV2 Mokka című műsorában.

Tarlós István hozzátette ugyanakkor: be kell látni, hogy egy ekkora felújítást a városban észrevétlenül nem lehet megtenni.

A 3-as metró északi szakaszának felújítása miatt pótlóbuszok járnak szombattól a metró vonalán, a munkálatok várhatóan 2018 végéig tartanak.

A főpolgármester úgy fogalmazott, a politikában sokan abban reménykedtek, hogy nem tudják elkezdeni a metrófelújítást. Most, a felújítás megindulásával hónapokig arról beszélnek majd, hogy a fővárosban közlekedési káosz van - tette hozzá.

Közölte, a 3-as metró északi szakaszának teljes felújítása valószínűleg egy év múlva kész lesz. Annyi probléma van, hogy az akadálymentesítésnél "addig megyünk el, ameddig a takarónk ér, amennyi pénzünk van" - fűzte hozzá Tarlós István, megjegyezve, az északi szakaszon egy állomáson nem lesz lift. Mindent megtesznek, hogy a végső határig elmenjenek az akadálymentesítésben - mondta.

Kijelentette: "a komplett felújítás végére a budapestiek egy olyan 3-as metrón utazhatnak, amelyik 25-30 évre korszerűnek mondható és mindenekelőtt biztonságos tömegközlekedést biztosít".

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Szép csendben egy új háborúba csúszott Európa, amit még nem veszített el

Uniós szintű ellenintézkedéseket javasolnak a kínai „Övezet és Út” kezdeményezéssel (BRI), valamint Oroszország terjeszkedésével szemben. Az Európai Bizottság számára készült jelentés szerint Kína a BRI révén növeli gazdasági és geopolitikai befolyását, valamint azt szorgalmazzák, hogy az EU-nak aktívabb és stratégiai megközelítést kell alkalmaznia nemzetközi partnerségeit illetően, ha diverzifikálni akarja ellátási láncait és kezelni akarja az olyan kihívásokat, mint a klímaválság által kiváltott migráció. A szerencse az, hogy az EU még nem veszítette el teljesen a titkos gazdasági háborút, ráadásul több pénzt sem kell elköltenie, csak uniós szintű összefogásra van szükség.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×