INFORÁDIÓ 

2018. március 22. csütörtök
Beáta, Izolda

Hat és fél éve nem történt ilyen a Fidesszel

InfoRádió
Fél évvel a választások előtt a lakosság 44 százaléka úgy érzi: jó irányban mennek a dolgok az országban. Az ellenzékből csak Gyurcsány Ferenc pártja javított.

Medián október 20-a és 24-e között készített, országos reprezentatív felmérése szerint a kormánypárt támogatottsága a szavazókorú népességben egyetlen hónap alatt 4 százalékpontot nőtt, és 2011 januárja óta először éri el a 40 százalékot. Szeptemberhez viszonyítva a Fideszen kívül egyedül a DK ért el érdemi javulást: Gyurcsány Ferenc pártját jelenleg a népesség 5 százaléka választaná - írta a hvg.hu.

Bár a szavazóközönség megosztott abban a kérdésben, hogy mi lenne jobb a választások után (45 százalék kormányváltást szeretne, 44 százalék viszont azt, ha maradna a mostani kormány), tíz válaszadóból hatan úgy gondolják, hogy 2018-ban is a Fidesz fog győzni. A politikusok népszerűségében is nagyjából a korábbihoz hasonló tendencia rajzolódik ki: a kormánypárti politikusok általában jobban állnak, mint az ellenzékiek. Az utóbbiak közül azonban Szél Bernadett (LMP) és Karácsony Gergely (PM) ezúttal is bekerült a tíz legkedveltebb politikus közé.

A címlapról ajánljuk