INFORÁDIÓ 
2020. július 7. kedd
Apollónia

a nap legfontosabb hírei

szélvihar

katalónia

Több mint kétezer bejelentést kaptak a tűzoltók az erős szél okozta károk miatt - a nap hírei

InfoRádió

Halálos áldozatai is vannak az Európa több országán végigsöprő viharnak. Több százezren tiltakoztak Barcelonában a független Katalán Köztársaság létrehozása ellen.

Estére mindenhol mérsékelte, illetve visszavonta a viharos szél miatt kiadott harmadfokú riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat, de továbbra is első- és másodfokú figyelmeztetések vannak érvényben. Országszerte több mint kétezer bejelentést kaptak a tűzoltók, főleg kidőlt fák, leszakadó ágak miatt riasztották őket. Több közösségi járat közlekedésében fennakadások voltak és több száz fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás

Halálos áldozatai is vannak az Európa több országán végigsöprő viharnak. Lengyelországban, Csehországban és Németországban összesen 5 halálos áldozata van a viharnak, több százezer háztartás maradt áram nélkül. Komoly fennakadások voltak a közlekedésben.

Az Országgyűlés - figyelmen kívül hagyva Áder János köztársasági elnök vétóját - kedden várhatóan megerősíti a családi házak kötelező kémény ellenőrzésének eltörlését. Az államfő azzal küldte vissza a jogszabályt, hogy a kémények önkéntes alapú ellenőriztetése jelentősen növelheti az életveszélyes helyzetek számát.

Az MSZP szerint 208 ezer rászoruló gyermek fele nem kap napi egy tál meleg ételt az őszi szünetben a jogszabályok ellenére. Bangóné Borbély Ildikó, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője azt mondta, az Emberi Erőforrások Minisztériuma nem adja ki a szünidőről kért adatokat. A Fidesz úgy reagált, hogy a kormány minden iskolai szünetben fizeti a rászoruló gyerekek ellátását, ha a szülő igényli azt.

Az Európai Parlament megtöbbszörözte az európai fiatalok utazását segítő programjának költségvetését. 2018-ban már több ezer magyar fiatal vehet részt az ingyenes InterRail-bérletprogramban.

Magyar kezdeményezésre kerül napirendre a méz, a méhészetek és a méhészek helyzete az Európai Unióban - mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője. Erdős Norbert a jelentés előterjesztője kiemelte: a dokumentum a mézimport eddiginél szigorúbb ellenőrzését javasolja az unió külső határain.

Több százezren tiltakoztak Barcelonában a független Katalán Köztársaság létrehozását célzó javaslat ellen. A Katalán Köztársaságot pénteken szavazta meg a barcelonai parlament függetlenségpárti többsége, ezt követően a spanyol kabinet feloszlatta a regionális kormányt és megkezdte a katalán feladatok átvételét.

Javította Olaszország adósi besorolását a Standard and Poor's. A hitelminősítő szerint a döntést az tette lehetővé, hogy javulnak Olaszország gazdasági kilátásai, bővülnek a beruházások, fokozatosan nő a foglalkoztatottság és kezd megerősödni a bankrendszer.

A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018