eur:
394.41
usd:
369.37
bux:
65607.88
2024. április 23. kedd Béla
Reagált a kórház a döbbenetes esetre

Reagált a kórház a döbbenetes esetre

Nem igaz, hogy a portás aludt a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórházban – közölte az intézmény, arra reagálva, hogy egy beteg csütörtök hajnali 2 óra környékén a kórház épülete előtt epilepsziás rohamot kapott, ám nem tudott bejutni a főbejáraton.

Ahogy arról beszámoltunk, a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház főbejárata előtt kapott epilepsziás rohamot egy harminc év körüli, négy hónapos terhes nő. Több mint húsz percig feküdt az utcán, mert hiába kérték, nem küldtek hozzá mentőt, a főbejárat pedig zárva volt.

Az esetre reagált az intézmény is. Mint írták, a Dél-pesti Kórházban a betegbiztonság fenntartása, illetve a hatékony vagyonvédelmi kötelezettségek teljesíthetősége érdekében az évek óta kialakított rend szerint éjjel 23:00 órát követően hajnali 4:00 óráig belépésre kizárólag a "mentő porta" áll a sürgősségi ellátást igénylő betegek, valamint a mentőszolgálat rendelkezésére, továbbá itt teljesít folyamatos jelenléttel szolgálatot a biztonsági őr is. Erről tájékoztatókat is kihelyeztek.

A kórház szerint nem igaz, hogy a főbejáratnál a portás aludt. „A biztonsági őr a szolgálati naplóban feljegyzést készített az eseményről és az alkalmazott járőr ellenőrző pontok is igazolják a biztonsági szolgálat szabályszerű működését” - közölték.

Arról is beszámoltak, hogy a sürgősségi osztályon kivizsgálták a beteget, „amely után megállapítható, hogy veszélyeztető, illetve kórházi kezelést indokló állapot gyanúja nem merült fel.

A beteg ellátása megfelelő gondossággal, a szakmai előírások szerint történt.” 

A beteg ismételt felvételét követően újra részletesen megvizsgálták, de rendkívüli helyzet akkor sem állt fent, ezt követően a beteget - megfelelő tanácsokkal ellátva - kezelő orvosához irányították.

„Sajnálatos módon megállapítható továbbá, hogy egy ismert epilepsziás beteg esetében epilepsziás roham bármikor bekövetkezhet” - közölték.

Címlapról ajánljuk
Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

Patthelyzet: erősödik az idegengyűlölet, de az orosz gazdaságnak nagy szüksége lenne a vendégmunkásokra

A közép-ázsiai vendégmunkások kulcsszerepet játszanak az orosz gazdaságban, a márciusi, moszkvai terrortámadás azonban jókora zavart okozott a bevándorláspolitikában. Gönczi Róbert, a Migrációkutató Intézet elemzője az InfoRádióban elmondta: „társadalmi trendforduló” érzékelhető a bevándorlókkal szemben, amit egy idő után már az orosz kormányzat sem hagyhat figyelmen kívül. A helyzet nem könnyű, ugyanis az állam eddig vendégmunkások alkalmazásával próbálta mérsékelni a munkaerőhiányt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×