eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Három év alatt újul meg az egyik patinás budapesti híd

Három év alatt újul meg az egyik patinás budapesti híd

Várhatóan jövő szeptemberben kezdődhet a Gubacsi híd vasúti és közúti részének felújítása, és 2021-re fejeződhet be – közölte a csepeli polgármester. Borbély Lénárd hozzátette: a munkálatok európai uniós, állami és budapesti forrásokból valósulhatnak meg.

„Amikor a Gubacsi hidat említjük, akkor tulajdonképpen két hídról beszélünk, amelyek műszakilag egymástól függetlenek és egymás mellett állnak” - közölte a polgármester.

A vasúti hídon a logisztikához kapcsolódó forgalom zajlik: Csepelen keresztül a teljes európai szállítmányozási rendszerrel köti össze Magyarországot, míg a másik egy közúti híd – részletezte.

Borbély Lénárd közölte: jó esélyük van arra, hogy megnyerjenek egy olyan kormány által beadott pályázatot, amelyben teljesen megújul a Gubacsi híd vasúti része.

Csak a pillérek maradnak meg, minden más teljesen kicserélődik.

Rá is fér, hiszen most 5 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben a síneken – tette hozzá a polgármester.

Borbély Lénárd elmondta: ezzel párhuzamosan a fővárossal közösen dolgozunk azon, hogy elkezdjük a közúti híd felújításának tervezését is.

Három év alatt újul meg az egyik patinás budapesti híd

Terveik szerint a két híd egyszerre újul majd meg, és egy kerékpáros utat is létrehoznak.

„Várhatóan jövő ősszel indul a felújítás, és a tervek szerint 2021-ben fog befejeződni”

- közölte a polgármester.

Mivel ez nagyon fontos kijárata a kerületnek, a felújítás nyilvánvalóan nehezíteni fogja a közlekedést.

Nagy valószínűséggel a forgalom jelentős része át fog tevődni a Weiss Manfréd útra

– vázolta Borbély Lénárd.

Hozzátette, hogy éppen ezért a csepeli lakosok érdekeit szem előtt tartva napi szinten fogjuk az ügyet végigkísérni.

„Sajnos kellemetlenségekkel fog járni, de mivel az elmúlt évtizedekben hagyták lerohadni ezeket a hidakat, most már nem várhat tovább, hogy teljesen megújuljanak”

- fogalmazott a polgármester.

Elmondta, hogy a tíz milliárd forintba kerülő projekthez CEF-es pályázatot nyújtottunk be, így európai uniós finanszírozásból újulhat meg a híd. A magyar állam is a segítségükre lesz anyagi értelemben is, és úgy tűnik, hogy a fővárosi önkormányzat is ki fogja tudni venni a részét ebből.

„Az idei költségvetésben már rendelkezésre áll az összeg a közúti híd felújításának megtervezésére. Nagyon alapos tervezést igényel, ami után kezdődhet a kivitelezés” - részletezte Csepel polgármestere.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 21:46
×
×
×
×