eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Hídfelújítás kezdődik a Budapesten

Felújítják a XIII. kerületben, a Téli kikötő bejáratánál található Meder utcai közmű- és gyalogoshidat, adta hírül a Főváros. A több, milliós négyzetméterárakkal csábító luxuslakópark tövében lévő híd az egykor Olimpiai-szigetnek megálmodott Népszigetet köti össze a parttal.

A munkálatok 2017. március 2-án, csütörtökön kezdődnek és augusztus 2-áig tartanak, ezt követően vehetik birtokba a gyalogosok a megújult hidat. A beruházás nettó összege: 83,5 millió forint. A felújítás során többek között új vakolatot kap a toronylépcsőház, megjavítják a vasbetonszerkezetet, a lépcsőfokokat pedig új burkolattal látják el. Ezek mellett megjavítják a híd acélszerkezetét, korlátját, pályalemezét és pilléreit. A Népszigeti lépcső új lépcsőfokokat és korlátot kap, valamint megjavítják a vasbetonszerkezetet - írja a Portfolio.hu.

A felújított hídnak köszönhetően augusztustól várhatóan sokkal szívesebben fognak a környék jelenlegi és jövőbeli lakói átmerészkedni a kiváló rekreációs tevékenységeket kínáló és ipari műemlék jellegű épületeket rejtő Népszigetre, ami sajnálatos módon még mindig eléggé elhanyagolt és felfedezetlen része a fővárosnak, pedig annak idején még tervben volt az is, hogy esetleg itt építhetnék fel az 1928-as olimpiához szükséges sportlétesítményeket.

Címlapról ajánljuk

Meglepő eredményei lettek a nagy légkonditesztnek

A Tudatos Vásárlók Egyesülete nemzetközi együttműködésben 57, Magyarországon is megvásárolható klímaberendezést tesztelt. Az eredményekről Dénes Júlia, az egyesület munkatársa beszélt az InfoRádióban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Ez lehet az ügy, ami mindent boríthat Amerikában: Joe Biden kezében az ütőkártya?

Az abortuszhoz való jog évtizedek óta az egyik legtöbb érzelmet és vitát kiváltó téma az amerikai politikában. A konzervatív aktivisták és politikusok ’70-es évek óta zajló abortuszellenes erőfeszítései a Legfelsőbb Bíróság 2022-es döntésében csúcsosodtak ki, amikor a testület lényegében visszadobta az államoknak az abortusz szabályozását. Azóta viszont a terhességmegszakításhoz való jog biztosítása a demokraták egyik nyerő ügye lett: több győzelmet is köszönhetnek a republikánus vezetésű államok tervezett vagy már érvényben lévő szigorításainak. Joe Bidenék pedig abban bíznak, hogy ősszel az abortuszjog körüli vita ismét a Fehér Házba repítheti őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 28. 18:11
×
×
×
×