eur:
393.76
usd:
364.95
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A Gubacsi híd látképe. A Gubacsi híd, vagy más néven a csepeli átjáró Budapest XX. kerületét köti össze a Csepel szigettel, Budapest XXI. kerületével a Soroksári Duna-ág fölött átívelve. A hidat Zsimondy Béla tervei alapján építették 1924-ben. Eredetileg gyorsvasútvonal összeköttetést szerettek volna teremteni a két kerület között. Ezt a funkcióját 1978-ban megszüntették. MTVA/Bizományosi: Faludi Imre  *************************** Kedves Felhasználó!
Nyitókép: MTVA/Bizományosi: Faludi Imre

Megújul a Gubacsi híd és környezete - várják a véleményeket

Társadalmi egyeztetést indít a Budapesti Közlekedési Központ, mivel időszerűvé vált a Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi híd felújítása. Mivel a térségben több jelentős infrastrukturális beruházás is várható, ezért várják a térség komplex megújítását célzó közlekedésfejlesztési elképzeléseket, javaslatokat.

A Pesterzsébetet Csepellel összekötő Gubacsi híd komplex rekonstrukciójához készülő döntéselőkészítő tanulmányhoz várja a lakosság és az arra közlekedők észrevételeit a Budapesti Közlekedési Központ - közölte a cég.

A hidat Zsimondy Béla tervei alapján építették 1924-ben. A közös vasúti-közúti híd mára elavulttá, közúti kapacitása szűkössé vált, és a műszaki állapota is igényli a felújítást, mielőtt azonban a tervezésbe belevágnának, ezen az oldalon elérhető kérdőívvel szeretnék felmérni a környékbeliek igényeit a közlekedési csomópont átalakításával kapcsolatban.

A BKK szerint a Ráckevei-Duna fölött átívelő híd felújításának tervezéséhez egy, a környezet – a csepeli Ady Endre út, a Csepeli átjáró és a pesterzsébeti Helsinki út–Topánka utca–Baross utca csomópontrendszer – fejlesztését vizsgáló döntéselőkészítő tanulmányra van szükség, amely a közúti, a közösségi közlekedési, a kerékpár- és gyorsforgalmi, valamint a városrendezési igényeket is vizsgálja. A cég ígérete szerint a beérkezett válaszokat felhasználják a felújítás előkészítéséhez szükséges tanulmányterv elkészítéséhez.

Felhívták a figyelmet arra is, hogy a tervezés során figyelembe kell venni a térséget érintő jövőbeni közlekedési fejlesztéseket is: a NIF Zrt. új vasúti hidat építtet majd a Gubacsi hídtól északra, a soroksári Duna-ágon nemzetközi szintű evezőspálya létesül; és a távlati tervek között szerepel a 3-as villamos Csepelig történő meghosszabbítása, a H6-os HÉV-vonal fejlesztése és a 150-es vasútvonal felújítása is.

A kérdőívet 2020. augusztus 22-ig lehet kitölteni. A vélemények összesítése, feldolgozása és értékelése után a társadalmi egyeztetés eredményét közzéteszik a cég honlapján.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×