eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Ennyien vonultak vasárnap a CEU-ért - videó

Ennyien vonultak vasárnap a CEU-ért - videó

A felsőoktatási törvény módosítása elleni kezdeményezett demonstrációt az Oktatási Szabadságot csoport Budapesten, a Várkert bazár bejáratánál, vasárnap délután. A tüntetésről drónfelvétel is készült.

A szervezők és tiltakozók szerint a felsőoktatási törvény módosítása ellehetetleníti a Közép Európai Egyetem (CEU) magyarországi működését, ezért azt kérik Áder János köztársasági elnöktől, hogy az Országgyűlés által kedden megszavazott törvényt ne írja alá, hanem küldje vissza a parlamentnek újratárgyalásra, vagy az Alkotmánybíróságnak alkotmányossági felülvizsgálatra.

A rendezvény kezdetén a tiltakozók nagyrészt megtöltötték a Duna-part Várkert bazár előtti szakaszát, a Lánchídtól az Erzsébet hídig - írta az MTI. A demonstrálók közül volt aki nemzetiszínű, illetve uniós zászlókat lobogtatott, mások "állítsuk meg Orbán Viktort" feliratú molinókat, táblákat tartottak a magasba, a "CEU-val vagyunk" kitűzőket viseltek, illetve többen azt énekelték: "Áder János, Áder János ébredj fel, ébredj fel!" Egy nagyobb molinón a "Civil vagyok, magyar vagyok, szabad vagyok" felirat volt olvasható, és több kisebb lapon is ez a szöveg állt.

A menet a " Miért féltek az oktatástól? " feliratú molinó mögött indult el, a tervek szerint a CEU Nádor utcai épületének érintésével a Parlament elé.

Lentről mindez így nézett ki

Ennyien vonultak vasárnap a CEU-ért - videó

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×