eur:
393.83
usd:
367.5
bux:
0
2024. április 25. csütörtök Márk

CEU-ügy: Áderhez fordult az MTA elnöke

Lovász László, a Magyar Tudományos Akadémia elnöke levelet küldött az államfőnek a CEU ügyében, amelyet nehéz helyzetbe hoz a felsőoktatási törvény módosítása.

Az MTA elnöke arra kérte Áder János köztársasági elnököt,

„tegyen meg mindent, hogy a CEU, ez a fontos oktatási intézmény és kutatóműhely zökkenőmentesen, a korábbi sikeres keretek között folytathassa munkáját.”

Lovász László korábban a CEU-t jelentős tudományos centrumnak, nemzetközi oktatási intézménynek nevezte, amely jó, hogy Budapesten működik.

„Biztos vagyok benne, hogy a felek megtalálják a zökkenőmentes működést lehetővé tévő megoldást. Az MTA és én magam is szívesen közvetítünk ebben” – közölte akkor.

Vasárnap tüntetést tartanak az egyetem ügye mellett a Várkert Bazár előtt.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×