eur:
392.76
usd:
367.64
bux:
66131.15
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Több évre lezárják a Lánchidat és az alagutat

Több évre lezárják a Lánchidat és az alagutat

Lánchíd és a Váralagút felújításáról döntött szerdán a Fővárosi Közgyűlés. A munkálatok a tervek szerint a nyáron kezdődhetnek el és 2019 végéig tartanak.

A testület 28 igen szavazattal, egyhangúlag támogatta a rekonstrukciót, amelyet 22 milliárd 330 millió összköltséggel valósítanak meg. Ez az összeg fővárosi saját forrásként rendelkezésre áll.

A Lánchíd felújítását a híd nem megfelelő biztonságú teherbírásával indokolják.

Nem lesz népszavazás

A testület arról is döntött, hogy nem rendeli el a budapesti olimpiai rendezésről szóló népszavazást, mivel a referendummal elérni kívánt cél már teljes mértékben megvalósult.

A Tarlós István főpolgármester, Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes, valamint a Fővárosi Közgyűlés összes fideszes képviselője által jegyzett előterjesztésben, amelyet 21 igen vokssal, 6 nem ellenében és egy tartózkodás mellett fogadott el a testület, az áll: mivel a közgyűlés visszavonta az olimpiai pályázatát és ezzel teljes mértékben eleget tett a népszavazási kezdeményezés által elérni kívántaknak, az "Egyetért-e Ön azzal, hogy Budapest Főváros Önkormányzata vonja vissza a 2024. évi nyári olimpiai és paralimpiai játékok megrendezésére irányuló pályázatát?" kérdés tekintetében "a fővárosi szintű helyi népszavazás elrendelése és megtartása okafogyottá vált".

A római-parti védműről is döntött a közgyűlés, a témáról itt olvashat bővebben.

Címlapról ajánljuk

Sárkány, Krokodil és Ragyogás – ezek lehetnek a pusztító izraeli bosszúállók

Izrael bejelentette, hogy nem hagyja válasz nélkül Irán tömeges drón- és rakétatámadását. Dél-Libanonban már meg is ölték a Hezbollah néhány fontos parancsnokát, de lehet, hogy Jeruzsálemben ennyivel nem fogják beérni. Szakértők most azt találgatják, vajon hogyan vághatna vissza Izrael a határaitól több mint ezer kilométerre lévő Iránnak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×