eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Gondot okoz az új rendszám a magyar autósoknak

Gondot okoz az új rendszám a magyar autósoknak

Nem elég igényelni a kerékpártartókra szerelhető harmadik, szürke rendszámot, el kell menni az autósoknak előtte egy műszaki vizsgaállomásra is - tudta meg az InfoRádió Szalay László Imrétől, a Belügyminisztérium szakreferensétől. Egyszeri 9570 díja van a szürke rendszám kiadásának.

Áprilistól nyílik lehetőség a közúti forgalomban a szürke rendszámtábla kitételére azokra a gépjárművekre, amelyekre biciklitartó van felszerelve. A harmadik rendszámot a megszokott helyen, a járási hivatalok kormányablakaiban lehet igényelni, ám előtte vár még egy feladat a kerékpártartót a kocsija hátuljára helyezni szándékozó autósra.

"A rendszám igénylését

meg kell előznie egy szemlének,

amely olyan, mint a műszaki vizsga, csak annál sokkal egyszerűbb. Azt állapítják meg a szemlén, hogy az a kerékpárszállító eszköz, melyet a gépkocsira kívánnak szerelni, alkalma-e arra, hogy kiadják rá a harmadik szürke rendszámot" - mondta az InfoRádiónak Szalay László Imre, a Belügyminisztérium szakreferense.

A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a tulajdonosnak vagy az üzembentartónak be kell jelentkeznie a megszokott műszaki vizsgaállomásokra, el kell vinnie az autót, rászerelve a kerékpártartóval. Ott rövid szemrevételezéssel és fényképezéssel elvégzik a vizsgálatot, és erről kibocsátanak egy műszaki adatlapot, majd ezzel lehet elmenni a járási hivatal okmányirodájába, a kormányablakba, és ott lehet igényelni a rendszámot.

A szakreferens elmondta, a szemle mindössze 1770 forintba kerül, z a tizede egy műszaki vizsga árának. A szürke rendszám beszerzésének további költsége a rendszám díja, ez 5500 forint, és van egy 2300 forintos díj, ami a rendszám nyilvántartásba vételének a költségeit fedezi.

Összesen 9570 forintba kerül a harmadik rendszám.

Szalay László Imre hozzátette, az új azonosítónak nincs időkorlátja, addig érvényes, ameddig az autó rendszáma érvényes.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

Kempf Zoltán egy időre háttérbe szorítja az influenszerkedést, és megcélozza az olimpiát

A világbajnok BMX freestyle-os néhány évre abbahagyta a versenyzést, de amikor a sportága bekerült az olimpiai programba, hamar visszatért. A népszerű influenszer az InfoRádióban elmondta: a BMX freestyle-ban nem lehet előre jósolni vagy esélyeket latolgatni, sok tényezőtől, körülménytől függ, hogy sikerül egy-egy verseny, de a kvótaszerzés lesz a célja a júniusi, budapesti olimpiai selejtezőn.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 20. 13:40
×
×
×
×