eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita

Ha nem fut, erre inkább ne autózzon vasárnap!

Hétvégén ismét futóversenyek lesznek Budapesten. A vasárnapi félmaraton miatt időszakos útlezárások várhatók.

Hétvégén újra megrendezik a Vivicittá Városvédő Futást, amelyen 32. alkalommal vehetnek részt a futók. A szervezők 28-29 ezer nevezőt várnak a szombati és vasárnapi távokra, amelyek rajtja és befutója új helyszínen, az Olof Palme sétányon, illetve az 56-osok terén lesz - mondta Kocsis Árpád főszervező.

"A legnépszerűbb táv a leghosszabb táv: a félmaraton."

Kocsis Árpád a várható lezárásokról és arról is beszélt, hogy lehet azokat elkerülni.

"A helyszín a vizes világbajnokság előkészületei miatt a Margitszigetről a Városligetbe került. Szombaton a Városliget közvetlen környékén futunk, ekkor forgalomkorlátozások nem lesznek. Vasárnap pedig a 21 és a 10 kilométeres futás miatti lezárásokról a forgalmivaltozasok.hu oldalon utcákra és időre bontva lehet tájékozódni."

Szombaton a rövidebb távokat rendezik: lehet választani az 5 kilométeres Midicittát, a 2,5 kilométeres Minicittát és a gyaloglást, de versenyeznek háromtagú 3x2 km-es váltók és lesz 600 méteres családi futás is. Ezeket a távokat alapvetően a Városligetben teljesítik a versenyzők. A rajt a Hősök terénél lesz, a cél pedig az 56-osok terén.

Vasárnap jönnek a hosszabb távok: először az egyéniben, és párban, váltóban is teljesíthető félmaraton, valamint a klasszikus, 10 km-es Vivicittá-táv.

Erre inkább ne menjen!

A 21 kilométeres félmaraton rajtja vasárnap 10 órakor lesz, a futók a Hősök tere érintésével végigmennek az Andrássy úton, majd a József Attila utca és Széchenyi István tér érintése után áthaladnak a Lánchídon, a Clark Ádám téren és a Lánchíd utcán, rákanyarodnak az Attila útra, és az Alagúton át újra érintve Clark Ádám teret a Fő utcán, a Bem rakparton, a Budai alsó rakparton és a Pázmány Péter sétányon elfutnak a Rákóczi hídig, ahol visszafordulnak a Műegyetem felé és elfutnak a Szent Gellért térig, ahol átmennek a Szabadság hídon Pestre, ahol a Pesti alsó rakparton az Eötvös tér felé veszik az irányt, majd a József Attila utca és Bajcsy Zsilinszky út érintésével a Nyugati téri felüljárón áthaladva a Váci úton elfutnak a Lehel út felé, majd a Dózsa György utat is teljesítve a Hősök tere és az Olof Palme sétány után beérnek az 56-osok terén felállított célba.

A 10 kilométeres Vivicitta szintén a városligetből indul, érinti az Andrássy utat, a Nagymező utcát, a Bajcsy Zsilinszky utat, a Váci utat majd a Dózsa György utat követően a Kós Károly sétány , a Városligeti körút és Olof Palme sétány teljesítésével beérnek a futók a célba, az 56-osok terére.

A lezárások várhatóan időszakosak lesznek, így amíg a futók elhaladnak

számítani kell az Andrássy út, a Bajcsy-Zsilinszky út, a Lánchíd és a Szabadság híd lezárására.

Ha nem fut, erre inkább ne autózzon vasárnap!

Ha nem fut, erre inkább ne autózzon vasárnap!

Ha nem fut, erre inkább ne autózzon vasárnap!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×