eur:
389.63
usd:
363.67
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Minden hetedik magyar gyerek már külföldön születik

Minden hetedik magyar gyerek már külföldön születik

Annyi magyar fiatal hagyta el az országot, hogy most már külföldön születik meg minden hatodik magyar gyerek. 2010 óta – vagyis a második Orbán-kormány hivatalba lépésének évétől – 78 ezer gyerek született külföldön magyar szülőtől.

A magyar gyerekek 15 százaléka nem Magyarországon jön a világra - derül ki a Fővárosi Kormányhivatal adataiból, amelyet az LMP kért ki. Havonta átlagosan ezer gyerek születik külföldön, 2010 óta összesen csaknem 78 ezer, ami nagyságrendileg megegyezik az éves hazai születésszámmal. Ráadásul egyre több gyermek jön világra határainkon túl, a rekordhónap a tavaly december volt, több mint 1500 anyakönyvezési kérelemmel. Magyarországon a 2011 volt a mélypont, alig több mint 88 ezer gyermek született, tavalyi pedig 93 ezer.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×