eur:
394.04
usd:
365.7
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Jól dolgozott Sándor, József: marad is a tavasz

Jól dolgozott Sándor, József: marad is a tavasz

Szokatlanul meleg lesz a héten, akár 24 fok is lehet - mondta az InfoRádióban az Országos Meteorológia Szolgálat munkatársa Török László hozzátette, vasárnap ugyan várható egy hidegfront, de jelentősen nem csökken majd a hőmérséklet.

Jól dolgozott Sándor, József: marad is a tavasz

A meteorológus elmondta,

ilyen időjárás várható

a hét végéig, ugyanis Nyugat-Európa felől változó nedvességtartalmú, de igen enyhe levegő érkezik a térségünkbe. A frontok tőlünk északra vonulnak, az egyik csak szerdán érint minket, így akkor több lesz a felhő fölöttünk, záporok, zivatarok is lehetnek, de nem esik vissza jelentősen a hőmérséklet – hangsúlyozta Török László.

„A hét végéig 20-24 fokra számíthatunk az országban.

A front után ismét sok napsütés várható, legfeljebb fátyolfelhők szűrhetik. Éjszakai fagyról ne is beszéljünk, egyáltalán nem várható.”

Budapest térségében 21-22 fokos délutáni hőmérséklet a legvalószínűbb

– mondta el az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa. Török László hozzátette, a következő napokban változó felhőzet mellett többórás napsütésre számíthatunk, a hét második felében naposabb idő és akár 23 fok is lehet a délutáni órákban.

Jól dolgozott Sándor, József: marad is a tavasz

„Elég ritkán fordul elő ilyen enyhe, kora nyári idő márciusban. Az oka, hogy a kontinens észak-nyugati részén elhelyezkedő ciklon, aminek a déli oldalán vagyunk, az Atlanti-óceán felől igen enyhe levegőt szállít fölénk.”

A folytatásról Török László azt mondta, a hét végén látható egy hidegfront, amiről még pontosan nem tudni, milyen lehűlést okoz.

„Egyelőre annyi látszik, csak pár fokkal csökkenti a hőmérsékletet, a jövő hét elején is folytatódik az enyhe idő. Mondható, hogy tökéletesen igaz volt

a Sándor, József és Benedekhez névnaphoz kapcsolódó népi jóslás”

Ha máskor is tudni szeretne hasonló hírekről, vagy elmondaná a véleményét, lájkolja az InfoRádió Facebook-oldalát!

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×