eur:
394
usd:
368.9
bux:
65717.55
2024. április 23. kedd Béla
Tilos így kutyát sétáltatni

Tilos így kutyát sétáltatni

Nem lehet póráz nélkül kutyát sétáltatni belterületen kívül sehol sem - mondta az Országos Magyar Vadászkamara kommunikációs főmunkatársa az InfoRádió kérdésére. Földvári Attila azt követően beszélt erről, hogy egy vadász lelőtt egy gazdájával sétáló kutyát a fővárosban.

Vadász lőtt le egy gazdájával sétáló kutyát Budapesten, a mátyásföldi repülőtér mellett – írta az Index.

Az ügyben rendőrségi eljárás zajlik. Az eredményt a rendőrség jelzi majd a vadászati hatóságnak, és az fogja értesíteni a vadászkamarát – közölte az Országos Magyar Vadászkamara kommunikációs főmunkatársa. Földvári Attila szerint korai lenne bármilyen következtetést levonni a hírek alapján.

A vadászati törvény kimondja: a vadászterületen a vadász a vadállomány védelme érdekében elejtheti az ebet, ha a tulajdonosa felderítésére nincs közvetlen lehetőség, és a kutya vadat űz, vadat ejt el, illetve a vad sérelme másként nem hárítható el – hívta fel a figyelmet.

S hogy mi számít vadászterületnek? A kommunikációs főmunkatárs tájékoztatása szerint minden, ami nem belterület, az vadászterület, kivéve a repülőtereket, ipari területeket vagy temetőket.

Földvári Károly emlékeztetett arra is, hogy

lakott területen kívül nem lehet póráz nélkül elengedni a kutyát, ez ugyanis szabálysértésnek számít.

Erről sok kutyatartó mégsem tud – tette hozzá.

A kamara fél éve tartott egyeztetést állatvédő szervezetekkel. A probléma adott: sem kül-, sem belterületen a saját tulajdonú telken vagy a kijelölt kutyafuttatón kívül nem lehet elengedni az állatot póráz nélkül. Erre azonban nem az a válasz, hogy szabad területen elengedjék a kutyát – vélekedett a kommunikációs főmunkatárs, aki szerint a szabadon kóborló kutyák nagy károkat tudnak okozni a vadállományban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Berobbant a mesterséges intelligencia a vállalatok életébe, mindenki beszáll az AI-versenybe

Az első számú globális megatrend lett a mesterséges intelligencia boom, ami alapjaiban ír át üzleti modelleket, diszruptálhat iparágakat és felborítja az eddigi játékszabályokat. Egy teljes konferencianapon keresztül azzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön, milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a vállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. A Portfolio AI in Business rendezvényéről ebben a cikkünkben számolunk be.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×