eur:
388.64
usd:
360.9
bux:
68568.49
2024. május 7. kedd Gizella

Orbán Viktor: lesz megoldás a neonáci rendezvények törvényes megakadályozására

A kormánynak célja, hogy valamennyi állami vezető részesüljön államtudományi képzésben - jelentette ki a kormányfő egy lapinterjúban. Orbán Viktor kedden a Mazsihisz elnökének azt mondta, a szaktárca megtalálja a törvényes megoldást a neonáci rendezvények megakadályozására.

Minden területi vagy központi szerv vezetőjének államtudományi képzésben kellene részesülnie – mondta Orbán Viktor a Nemzeti Közszolgálati Egyetem lapjának nyilatkozva. A Bonum Publicum magazinnak a kormányfő úgy fogalmazott, az államtudományi képzés átalakításával olyan közigazgatási tisztségviselőket kell képezni, akik a szakmai tudásuk mellett elkötelezettek a nemzeti érdek képviselete, a morális tartás és a köz szolgálata iránt.

"A szemünk előtt tehát egy olyan állam képe lebeg, amely erős, méltányos és tisztelhető, mert minden szegletében a közérdeket rendeli a magánérdek elé".

A kormányfő kedden délután a 2017-ben elvégzendő közös munkáról, a magyarországi zsidóság problémáiról, terveiről, többek között az egyházi intézmények fejlesztéséről tárgyalt Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége elnökével. A megbeszélésen szóba került a hétvégi neonáci rendezvény ügye is, amelyet a Mazsihisz elnöke elfogadhatatlannak nevezett. A tájékoztatás szerint a felek megállapodtak abban, hogy - a korábbi évek gyakorlatának megfelelően - a Belügyminisztérium megtalálja a törvényes megoldást az ilyen események megakadályozására.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Nagyot ralizott az OTP!

Nagyot ralizott az OTP!

Ázsiában felemás hangulatban telt a kereskedés hétfő reggel, ezt követően Európában a múlt heti esés után szép pluszban zártak a tőzsdék, és Amerikában is az emelkedésé volt a főszerep. A hét első napján idehaza a külkereskedelmi adatokra volt érdemes figyelni, külföldön pedig nem várható nagyobb piacmozgató esemény. A magyar tőzsdén is kedvező hangulatban telt a kereskedés, elsősorban az OTP-nek köszönhetően.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×