INFORÁDIÓ 
2018. december 15. szombat
Valér

majtényi lászló

mszp

államfőjelölt

molnár gyula

Majtényi László: vissza kell szereznünk a szabadságot

Majtényi László: vissza kell szereznünk a szabadságot

InfoRádió

Az MSZP parlamenti frakciója hivatalosan is támogatja Majtényi László köztársasági elnöki jelölését. Az Eötvös Károly Közpolitikai intézet vezetője a szocialisták frakcióülésének szünetében hangsúlyozta: vissza kell szerezni az ország és az egyének szabadságát.

Meghallgatta évadnyitó frakcióülésén az MSZP képviselőcsoportja Majtényi Lászlót, az Eötvös Károly Közpolitikai Intézet vezetőjét, majd a frakció úgy határozott, hogy támogatják a jogász jelölését az államfői posztra – jelentette be Tóth Bertalan, az MSZP frakcóvezetője: "Ezt az ajánlást aláírásunkkal is megerősítjük, illetve a titkos szavazáson rá fogunk szavazni."

Majtényi László: vissza kell szereznünk a szabadságot

Molnár Gyula, a szocialista párt elnöke a sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy mára a köztársasági elnöki intézményt – véleménye szerint – fideszes pártpolitikusok sajátították ki.

"Nagyon-nagyon szerettünk volna a köztársaságnak jelölni elnököt, most mi csak köztársasági elnököt tudunk jelölni, mert az 1989-ben létrehozott köztársaságot szétverték. De azon fogunk dolgozni a következő esztendőben barátainkkal, harcostársainkkal, hogy visszaállítsuk Magyarországon az alkotmányosságot" - mondta a szocialista párt elnöke.

Majtényi László megköszönte a szocialisták támogatását, majd megismételte: azért a lehetőségért vállalta az esetleges jelöltséget, hogy egy

szabad, demokratikus, szolidáris Magyarországról

beszélhessen.

"A Fidesz-kormány elvette tőlünk az ország szabadságát, a közszabadságokat, vagy ezeknek a szabadságoknak a nagyon nagy részét. Az autonómiák utolsó kis morzsáit, kis darabkáit próbáljuk most megvédeni. Vissza kell szereznünk a szabadságot, ez a program erről szól, és nem többről" - mondta Majtényi László.

Ahhoz, hogy Majtényi László államfőjelölt legyen, a képviselők egyötödének ajánlására, tehát 40 képviselő aláírására lesz szüksége az Országgyűlés tavaszi ülésszakán.

A baloldali választási együttműködésre vonatkozó újságírói kérdésre Molnár Gyula csupán annyit mondott, hogy Botka László szegedi polgármesterrel, az MSZP miniszterelnök-jelöltjével azon dolgoznak, hogy a lehető legszélesebb együttműködést hozzák létre.

Kapcsolódó hang

170215 BEL1 1620 Majtényi a szociknál SÁ
 


A címlapról ajánljuk

Szörnyűség Cecén

Meghalt annak a kocsinak a sofőrje, amelyik árokba csapódott a 63-as főúton csütörtök éjjel....
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018