eur:
395.11
usd:
366.1
bux:
65138.09
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna

Ez a helyzet Soros egyetemén - válaszolt a CEU

Közleményben cáfolta a Közép-Európai Egyetem a Magyar Idők értesülését, amely szerint magyar nemzetiségű oktatókat bocsátanak el az intézménytől egy átszervezés keretében.

Pénteken írta meg a Magyar Idők, hogy értesülése szerint a Soros György által alapított Central European University Business School magyar tanárai az intézmény rektorához fordulnak, ugyanis az üzleti képzéseket kínáló intézmény szinte összes főállású magyar tanárát elbocsátották. Mint írták, az érintetteket még tavaly októberben tájékoztatták arról, hogy az intézmény összeolvad a közgazdasági tanszékkel, ez pedig pozíciók megszűnésével jár. A vezetőség költséghatékonysággal indokolta az átszervezést.

A cikk szerint 17 oktatót már elbocsátottak, de várhatóan még további kollégáknak is felmondanak a következő hónapokban.

A Közép-Európai Egyetem megkeresésünkre közleményben reagált. Az intézmény a globálisan tapasztalható átalakulásra és a változó hallgatói igényekre adott válaszként új tanszéket hoz létre, amely összehangolja az említett Üzleti Iskola és a Közgazdaságtudományi tanszékük erősségeit. Bizonyos képzési formák tehát megszűnnek, másokat bővítenek és újakat is létrehoznak, ám a közlemény cáfolta a Magyar Idők állítását, amely szerint az átalakítás a magyar nemzetiségű oktatókat diszkriminatívan érintő elbocsátásokkal járna. A CEU új tanszéke egyaránt alkalmaz magyar és más nemzetiségű oktatókat, emellett az az állítás is téves, hogy az egyetem kevesebbet fizetne a magyar oktatóknak, mivel az oktatóik fizetését egyetemi rangjuk, képzettségük és tapasztalatuk alapján határozzák meg – tette hozzá az intézmény közleménye.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?
Elemzés

Mi vezetett a németországi Zöldek zuhanórepüléséhez?

Egyre csökken a németországi Zöldek párt támogatottsága, öt év alatt több mint duplájára, 25-ről 56 százalékra nőtt azok száma, akik semennyire sem tudnak azonosulni a párttal, ezzel Németország egyik leginkább elutasított politikai tömörülésévé vált. A háttérben a zöldítés, a kormány energiapolitikája áll - mondta az InfoRádióban Dobrowiecki Péter, a Mathias Corvinus Collegium Magyar-Német Intézetének kutatási vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 28. 07:57
×
×
×
×