eur:
392.87
usd:
366.57
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk

Lessék a postást a leendő nyugdíjasok!

Érdemes odafigyelni a nyugdíjra készülőknek, hogy milyen levelet hoz nekik a postás, mert január elsejétől a kormányhivatalok megkezdték az 1960 és 1964 között születettek nyugdíjegyeztetését hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzet.

Az adategyeztetés célja, hogy szinkronba kerüljön a központi nyilvántartás szerinti és a munkavállalók által ténylegesen munkában töltött évek száma - ismertette az eljárást a lap.. A tavalyi év végéig tartott előző körben, amikor az 1955 és 1959 között születettek adatait egyeztették, előfordult, hogy több évvel kevesebb szerepelt a társadalombiztosítás központi nyilvántartásában, mint ahány évet ténylegesen munkában töltött az illető.

Az adategyeztető levélben részletesen szerepel, hogy mely munkáltatóknál hány munkaévet ismer el a központi rendszer, illetve hogy 1988. január elsejétől mennyi nyugdíjjárulék-köteles jövedelmet fi zettek ki neki, valamint hogy mekkora összeget vontak le béréből járulék címén.

Amennyiben a nyugdíjra készülő eltérést talál, úgy hatvan napja van, hogy a válasznyomtatványban pontosan közölje, mely munkáltatónál és melyik időszak nem szerepel a nyugdíjbiztosító nyilvántartásában. A hiányzó munkaviszonyt igazoló munkakönyvi bejegyzést, esetleges közszolgálati igazolást, a munkaviszony létesítéséről, illetve megszűnéséről szóló igazolást, munkaszerződést, vagy bármilyen más, a munkaviszonyt igazoló dokumentumot mellékelni kell a válaszlevélhez, mert azok megléte, illetve ismerete meg gyorsítja, könnyebbé teszi a tényleges és nyilvántartott munkavégzés összhangba hozását.

Arra is lehetőség nyílik, hogy számítógép elől intézze az egész egyeztetést az ember.

Címlapról ajánljuk
Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

Okok, amelyek a magasba emelték, aztán a földhöz csapták Szoboszlai Dominik Liverpoolját

A Liverpool – különösen fájó ez a Vörösök híveinek – éppen a városi rivális Everton elleni vereséggel, szerdán szinte minden esélyét elveszítette a győzelemre az Arsenallal és a Manchester Cityvel vívott hármas harcban. Az Ágyúsok előnye három pont négy fordulóval a zárás előtt, ami a jobb gólkülönbség miatt valójában négy. A City két mérkőzéssel kevesebbet játszott náluk, de a vesztett pontokat tekintve az előnye öt pont Szoboszlai Dominik csapatával szemben.

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Nagyon bántják az amerikai tőzsdéket

Lefordultak az irányadó európai tőzsdék a mai amerikai GDP-adatok és munkanélküliségi statisztikák közlését követően. A makoradatok mellett a vállalati gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten az amerikai technológiai óriásokon van a hangsúly, amelyek közül a Meta csalódást okozott tegnap esti gyorsjelentésével. Itthon nagyban zajlanak az éves rendes közgyűlések, ma a Richter és a Mol tartja közgyűlését. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×