eur:
394.03
usd:
368.37
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Átalakítják a mindennapos testnevelést

A testnevelés esetében nagyobb hangsúlyt kell kapnia az egészségvédelemnek a nemzeti alaptanterv felülvizsgálatakor, és ehhez a tartalomhoz kell igazítani az iskolai testnevelés helyét és módszereit.

Módosul a mindennapos testnevelés – írja a Magyar Idők az oktatásért felelős államtitkárság közlése alapján. A nemzeti alaptanterv és a kerettantervek felülvizsgálatánál, az új szemléletű tartalmi szabályozók kialakításánál az egyik fő szempont az a tény, hogy a testnevelés esetében is nagyobb hangsúlyt kell kapnia az egészségvédelemnek. Ez azt jelenti, hogy a tartalomhoz kell majd illeszteni a testnevelés helyét és módszereit, továbbá a sport, illetve a formális tanórák helyét és azok tantervi felépítését.

A mindennapos testnevelés infrastrukturális feltételeinek megteremtése érdekében a költségvetésben 2014 óta minden évben rendelkezésre áll évi mintegy kilencmilliárd forintos forrás a tanterem-, a tornaterem- és a tanuszoda-fejlesztésekre.

Palkovics László a mindennapos testnevelés kapcsán a Hvg.hu-nak arról beszélt, hogy az óraszámot nem csökkentené, de abban lesz változás, hogy nagyobb szabadságot kapnak az iskolák a külső erőforrások bevonásában. 

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×