eur:
393.29
usd:
367.95
bux:
65896.84
2024. április 24. szerda György

Óriási változás a rakparton

Elkészült a Margit híd és Lánchíd közötti szakaszon a budai alsó rakpart mellvédjén elhelyezett közvilágítás.

A beruházás során összesen 88 közvilágítási oszlopot és lámpatestet cseréltek ki úgynevezett Baross típusú oszlopokra és Paneka Midi lámpatestekre, ugyanolyanokra, mint a fonódó villamos többi szakaszán. Az új lámpatestek a korábbiaknál nagyobb hatásfokúak, ami évente mintegy 15 ezer kWh energia- és mintegy félmillió forint áramdíj-megtakarítást eredményez.

Az összesen 56 millió forint értékű beruházásra a BDK Budapesti Dísz- és Közvilágítási Kft. nyílt közbeszerzési pályázatot írt ki, amelyet a pomázi MNT Systems Kft, valamint a budapesti ARTemisz &Sofia Építőipari Kft. nyert el. A tervek szerint rakpart közvilágításának megújítását idén a Lánchíd és az Erzsébet híd közötti szakasszal folytatják – közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt az ukrajnai frontvonal, masszív fegyverszállítmányt kap Ukrajna - Híreink az ukrajnai háborúról szerdán

Átszakadt a frontvonal az Ocseretine-Sztyepove szektorban, lehet, hogy az oroszoknak be se kell venniük Vuhledárt, hanem egyszerűen megkerülik. Az Egyesült Államok 1 milliárd dollár értékű, azonnali fegyvertranszfert készített elő Ukrajnának, a csomag már az elnök aláírására vár. Ukrán és amerikai források szerint az orosz nyári offenzíva egyik fő célja Harkiv elfoglalása lesz. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×